Tomáš Batiz Šport

Ďalší skvelý výsledok Vlhovej: V super-G skončila v TOP 10

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová obsadila v nedeľňajšom super-G Svetového pohára v nemeckom Garmisch-Partenkirchene 9. miesto, keď za víťazkou Corinne Suterovou zaostala o 1,41 sekundy.

Ilustračný obrázok k článku Ďalší skvelý výsledok Vlhovej: V super-G skončila v TOP 10
Zdroj: TASR

Vlhová vyrazila na trať ako dvanásta v poradí, no nie za ideálnych podmienok. Na svoju jazdu si totiž musela počkať, pretože pred ňou spadla Talianka Sofia Goggiová so štartovým číslom 11. Na prvom medzičase zaostávala za vedúcou Suterovou o 29 stotín, toto manko napokon narástlo na 1,41 s. Slovenskú reprezentantku v cieli klasifikovali na šiestom mieste, neskôr je predbehli ešte tri pretekárky.

S nástrahami náročnej trate sa najlepšie vyrovnala Suterová, ktorá štartovala ako piata v poradí. So štartovým číslom 7 vyrazila na trať nemecká pódiová nádej a víťazka sobotňajšieho zjazdu Viktoria Rebensburgová, ktorá však v strednej časti zaváhala a spadla. Preteky na chvíľu prerušili, nemecká lyžiarka napokon prišla do cieľa sprevádzaná aplauzom divákov. Dovtedajšia líderka hodnotenia disciplíny Federica Brignoneová z Talianska vyrazila na trať s číslom 9, ale od úvodu mala na Suterovú manko, do cieľa napokon prišla so stratou 90 stotín sekundy.

Vlhová v plnej jazde zvládla nástrahy trate oveľa lepšie ako dve z troch topfavoritiek, ktoré vypadli, o 65 stotín dištancovala aj olympijskú víťazku v super-G, Češku Ester Ledeckú. „Nemyslela som si, že to bude také ťažké, zvlášť po tom, ako som videla pády Rebensburgovej a Goggiovej. Bolo ťažké sa po nich skoncentrovať. Snažila som sa do toho dať všetko, ale bolo to ťažké, trať bola naozaj hrboľatá a miestami to bolo nebezpečné. Lyže mi vibrovali pri každej bránke. Ale teším sa, že to dopadlo aspoň takto,“ povedala slovenská reprezentantka pre RTVS. K dlhému čakaniu na štart dodala: „Po prvý raz sa mi stalo, že prerušili preteky pred mojím štartom. Nebolo to naozaj nič jednoduché.“

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM