Pavol Tomčík Hokej

Ďalšia výhra: Hokejisti L. Mikuláša "zničili" slovenskú osemnástku!

Televíznou predohrávkou medzi reprezentačným výberom do 18 rokov a Liptovským Mikulášom pokračovala v utorok večer prvá hokejová liga. Súboj 38. kola na ľade v Trnave priniesol päť gólov - všetky do siete mladíkov.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšia výhra: Hokejisti L. Mikuláša "zničili" slovenskú osemnástku!
Foto: Tomáš Batiz

Neskúseného súpera „načal“ už v tretej minúte gólom Andrej Lištiak – 0:1. Značnú prevahu na ľade zúročili Liptáci aj v 16. minúte, presadil sa Piatka. V prostrednej časti hry sa obraz hry na ľade nezmenil, Leskovjanský v polovici zápasu zvýšil už na 0:3 pre hostí z Liptovského Mikuláša. Záverečná dvadsaťminútovka patrila najlepšiemu strelcovi prvej ligy Františkovi Poliačekovi. Jeho dva góly s poradovým číslom 23, resp. 24 prispeli k výhre MHK 32 nad reprezentačnou osemnástkou 5:0.

Zápas vyšiel i gólmanovi „Ešky“ Jurajovi Hollému. Ten si na svoje konto v utorok pripísal už štvrté čisté konto v sezóne. Liptovský Mikuláš sa v tabuľke prvej ligy posunul zo siedmej na piatu priečku, len dva body za štvrté Michalovce. Mužstvo trénera Mariána Horvátha mimochodom bodovalo v desiatom stretnutí v rade. Šanca na ďalšiu výhru príde v piatok 24. januára v domácom súboji proti Detve. Začiatok duelu je o 17:00 hod.

SR 18 – MHK 32 Liptovský Mikuláš 0:5 (0:2, 0:1, 0:2)
Góly: 44., 48. Poliaček, 3. Lištiak, 16. Piatka, 33. Leskovjanský
Rozhodovali: Bundil – Valo, Návratek
Vylúčení: 1:2
Presilovky: 0:0
Oslabenia: 0:0
Divákov: 125
Zostava MHK 32: Hollý – Bakoš, Špila, Holiga, Školiak, Nitriansky, Janči, Mezovský – Bartík, Kuric, Marcinko – Roháč, Piatka, Vartovník – Poliaček, Broska, Leskovjanský – Janček, Lištiak, Števuliak. Tréner: Marián Horváth

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM