Slávka Kellová Hokej

Ďalšia výhra Liptákov

Po treťom zápase v boji o postup do extraligy je stav medzi klubmi MHK32 Liptovský Mikuláš a ŠHK Piešťany 2:1. Mikulášanom prospelo domáce prostredie a zo zimného štadióna si odniesli výhru 5:2.

Obe mužstvá nastúpili do zápasu s plným nasedením. Liptáci dostali šancu na vedenie v ôsmej minúte, keď Bartík z klubu Liptákov mohol premeniť trestné strieľanie. Ďalšiu možnosť jednoznačne využil Paukovček a premenil ju na otvárací gól zápasu. Odveta prišla v 19 minúte z hokejky piešťanského hráča Adriána Kolníka.

Druhá časť zápasu sa niesla vo vedení Mikulášanov. Na 2:1 povýšil stav zápasu opäť Paukovček a bod si pripísal aj Ján Pleva, ktorý premenil za asistencie Lištiaka. Mužstvá tak odchádzali po druhej tretine do šatní za stavu 3:1.

Aj posledná tretina bola naklonená domácemu mužstvu. Hneď v druhej minúte Michal Durný poistil náskok Liptákov vydarenou koncovkou. Piešťany sa dostali ešte k slovu vďaka Jurajovi Prokopovi, ktorý znížil rozdiel na 4:2, avšak len niekoľko sekúnd stačilo Jánovi Plevovi z Liptovského Mikuláša na to, aby záver zápasu zakončil svojim piatym gólom.

Marián Horváth, tréner MHk 32 Lipt. Mikuláš: Finálová séria sa presunula k nám. Prvý zápas doma bol veľmi ťažký. Prvá tretina bola nervózna v našej strany. Podarilo sa nám ale vsietiť v našom oslabení gól. Na konci prvej tretiny sme však inkasovali v presilovke hostí vyrovnávajúci gól na 1:1. Piešťany to psychicky nakoplo, ale v podstate v najväčšom tlaku súpera sme ušli a dali sme druhý a aj tretí gól. Odvtedy sme už mali zápas vo vlastných rukách a boli sme lepším mužstvom. Pridali sme aj ďalšie góly. Predviedli sme veľmi taktický výkon. Chcel by som chlapcom poďakovať za trpezlivosť v zápase a za to, že sme ho doviedli do víťazného konca. Trochu sa hra v závere priostrila, ale je to finále 1. ligy, tak to má svoje grády. Je to taktika, mužstvá sa navzájom poznajú a my sme radi, že sme doma zvíťazili. Ešte raz by som chcel poďakovať chlapcom za vysoko taktický výkon. Dnes sme vyhrali, zajtra máme ďalší zápas a už dnes sa naň začíname pripravovať.

Milan Klement, tréner ŠHK 37 Piešťany: Prvú tretinu sme začali zle. Dali sme v nej síce gól, ktorým sme vyrovnali na 1:1, ale inak úvodná tretina bola z našej strane dosť slabá. V druhej tretine nastalo určité zlepšenie, ktoré trvalo až do stavu 1:2, kedy sme zase zbytočne dostali gól. Spravili sme chybu a súper to využil. Domáci boli potom až do konca zápasu lepší a treba povedať, že vyhrali úplne zaslúžene.

lm_PIESTANY_3FINAL
17
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM