Tomáš Batiz Správy

Ďalšie bezbariérové priechody v Mikuláši: Pribudnú na týchto miestach

Mesto Liptovský Mikuláš v posledných mesiacoh sa intenzívne venovalo priechodom pre chodcov. V týchto aktivitách plánuje pokračovať.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšie bezbariérové priechody v Mikuláši: Pribudnú na týchto miestach
Zdroj: Dnes24.sk

Vedenie mesta Liptovský Mikuláš v posledných dňoch avizovalo, že s príchodom jari sa púšťa do čistenia ulíc ako aj do veľkoplošných oprav miestnych ciest a chodníkov. Ako informuje Gabriel Lengyel z mikulášskej radnice, najbližšie sa cestári pustia do zriadenia nových bezbariérových priechodov.

Bezbariérové priechody pritom nie sú v Liptovskom Mikuláši žiadnou novinkou. Už koncom roka 2016 vznikol tento typ chodníkov na uliciach Československej brigády, Dubovej, Hodžovej pri Gymnáziu, Agátovej pri materskej škole, vjazdy do základných škôl Janka Kráľa a Okoličné či na semaforoch na Rachmaninovom námestí.

Mikulášska radnica si túto aktivitu zaradila ako prvú v rámci veľkoplošných opráv miestnych komunikácii, ktorých bude v tomto roku niekoľko desiatok. „Prvou akciou je zriadenie dvoch bezbariérových priechodov pre chodcov na ul. 1 mája pri starom objekte polície. Pokračujeme, podobne ako v predošlých rokoch, s postupným odstraňovaním bariér na chodníkoch pre peších,“ upresnil Gabriel Lengyel, vedúci odboru životného prostredia a dopravy.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM