Tomáš Batiz Správy

Ďalšie rekonštrukcie v Mikuláši: Žilinská župa prispeje finančne na tieto projekty

V našom meste sa chystajú ďalšie zaujímavé inovácie. Žilinská župa posiela do Liptovského Mikuláša peniaze na rôzne projekty.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšie rekonštrukcie v Mikuláši: Žilinská župa prispeje finančne na tieto projekty
Zdroj: TASR

V Liptovskom Mikuláši pribudnú v tomto roku ďalšie investície do škôl, zdravotníctva, kultúrnych ustanovizní a infraštruktúry. Okrem samotnej radnice k rozvoju mesta prispeje státisícami eur aj Žilinský samosprávny kraj (ŽSK). TASR o tom informoval Ján Sokolský z kancelárie vedenia mesta.

Rekonštrukcia Iľanovského mosta

Najviac peňazí v oblasti dopravy, približne 300.000 eur, pôjde na rekonštrukciu Iľanovského mosta. Kraj na ňom urobí nový zvršok a novú železobetónovú dosku. „Ide o most, ktorý je v najhoršom stave spomedzi mostov ponad Váh v Liptovskom Mikuláši. Rekonštrukcia sa mala začať v súvislosti s prekládkou železnice už v marci 2017, ale keďže sa projekt odsúva, je potrebné riešiť opravu mosta z rozpočtu župy,“ povedal primátor Ján Blcháč. Dodal, že rekonštrukciu za 118.000 eur čaká aj most ponad Jalovčianku v Liptovskej Ondrašovej.

Stavebné úpravy na zdravotke

V oblasti školstva pôjde 150.000 eur na stavebné úpravy domova mládeže obchodnej akadémie.*** „Zrealizuje sa rozsiahla stavebná úprava zdravotechnickej inštalácie, hygienických zariadení a povrchová úprava podláh,“*** ozrejmil Sokolský. Stavebnými úpravami prejdú aj budovy Strednej zdravotníckej školy, ktoré tak budú energeticky menej náročné.

Nový echokardiograf v nemonici

V Liptovskej nemocnici s poliklinikou Ivana Stodolu pribudne vďaka peniazom zo ŽSK echokardiograf s EKG prístrojom v hodnote 63.000 eur, ktorý poslúži na neinvazívne kardiologické vyšetrenie. „V tomto roku by mala byť dokončená prestavba očného-krčného pavilónu či stavebné úpravy a prístavba pre zriadenie urgentného príjmu s prístrojovým vybavením. Taktiež pôjde o stavebné úpravy jednotky intenzívnej starostlivosti neurologického oddelenia a rekonštrukciu hygienických zariadení v nemocnici,“ priblížil Sokolský s tým, že táto medziročná župná investícia predstavuje sumu viac ako milión eur.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM