Slávka Kellová Iné športy

Ďalšie úspechy kickboxerov: Rodia sa noví majstri?

Sazuka kickbox klub z Liptovského Mikuláša absolvoval v posledných tyždňoch sériu pretekov, na ktorých skúsení pretekári aj nováčikovia predvieli čo v nich je.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšie úspechy kickboxerov: Rodia sa noví majstri?
Foto: Slávka Kellová

Úspechy liptovskomiku­lášskeho Sazuka kickbox klubu sa pred pár týždňami začali v Pezinku, kde sa fighteri zúčastnili prvého kola Regards K1 ligy. Predstavilo sa tu 14 pretekárov, pre vačšinu z nich to bola v ringu premiéra. „Napriek tomu si počínali dobre a spomedzi 14 klubov, ktoré sa na lige zúčastnili sme patrili k 4 najlepším,“ hodnotí tréner Peter Navrátil. „Môžem skutočne vysloviť spokojnosť s pretekármi, po našich najlepších ako Martin Navrátil, Martin Vechter, Dávid Červeň, Lenka Pilarčíková či Michal Havlíček sa nám vytvára druhá vlna fighterov, ktorí by sa mohli do dvoch rokov presadzovať aj na medzinárodných podujatiach,“ dodáva Peter Navrátil.

Prvé miesta v lige obsadili Vít Krajíček, Lenka Pilarčíková, Michal Havlíček a Oliver Zadrabaj. Na druhý stupienok sa postavili Matúš Koreň a Miroslav Lisý a tretie miesta si pripísali Nikola Faberová, Jakub Hrabala, Miroslav Zoller a Martina Hanusová.

Úpech sa Liptákov držal aj v Poprade počas Večera tatranských bojovníkov, na ktorom Sazuku reprezentovali Mário Faško a Dávid Červeň. „Kým pre Maja zápas nedopadol najlepšie a prehral ho už v prvom kole, Dávid, naopak, svojho poľského súpera nešetril a zápas vyhral technickým KO v 3. kole,“ približuje výsledky tréner.

Tretí turnaj sa uskutočnil tento víkend v Berlíne na prestížnej akcii Steko fight night, ktorú vysielala aj nemecká televízia SAT1. Z mikulášskej Sazuky boxoval podľa pravidiel K1 do 91 kg Martin Vechter. „Ten sa nezľakol skúsenejšieho súpera a výborne mu odpovedal na každý útok, v druhom kole dokonca Berlínčana Roggeho počítali. Zápas nakoniec skončil nerozhodne,“ hovorí Peter Navrátil

foto: Sazuka

sazuka kickbox klub
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM