Rôzne

Deň nových možností: Premiéra regionálneho veľtrhu práce v L. Hrádku prilákala desiatky ľudí

Priestory kultúrneho domu v Liptovskom Hrádku patrili dnes premiére regionálneho veľtrhu práce v rámci dlhodobého spoločného projektu Flexi Liptov, do ktorého sa zapojilo už viacero tamojších zamestnávateľov a odborných škôl. Podujatie oslovilo stovky uchádzačov o prácu.

Ilustračný obrázok k článku Deň nových možností: Premiéra regionálneho veľtrhu práce v L. Hrádku prilákala desiatky ľudí
Foto: Slávka Kellová

„Hlavným cieľom tejto akcie bolo predstaviť verejnosti zúčastnených zamestnávateľov, ďalších partnerov nášho projektu a tiež zodpovedné podnikanie, ktoré je dôležitou témou,“ uviedol personálny manažér výrobnej spoločnosti Ceragon Networks a autor spomínaného projektu Jaroslav Grygar.

Zároveň zdôraznil, že najväčším majetkom zamestnávateľov sú ľudia. „Projekt Flexi Liptov je o tom, že navzájom spolupracujeme na rôznych úrovniach, aby sme znížili nezamestnanosť a naopak, zvýšili flexibilitu pracovného trhu v Liptove. Verím, že do tejto iniciatívy sa bude postupne zapájať čoraz viac subjektov,“ skonštatoval.

„Jednoznačne vítame akékoľvek takéto aktivity podporujúce rast zamestnanosti. Napriek tomu, že miera evidovanej nezamestnanosti v našom okrese v posledných mesiacoch neustále klesá, registrujeme ešte viac ako dosť uchádzačov o umiestnenie na pracovnom trhu,“ vyzdvihla Janka Chomisteková z liptovskomi­kulášskeho úradu práce.

Podujatie podporila aj liptovskohrádocká radnica. „V našom meste je najmä elektrotechnický a drevársky priemysel dlhodobo veľmi silný a sú jasné signály, že sa bude ďalej rozvíjať. Toto je výborná myšlienka, že zamestnávatelia nájdu spoločnú reč a ponúknu v rámci svojich reálnych možností pracovné príležitosti tunajšiemu obyvateľstvu,“ dodal primátor Branislav Tréger.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM