Romana Buganová Hokej

Deväťgólový súboj v Topoľčanoch: Liptáci si užili nervák do poslednej minúty

Hokejisti Liptovského Mikuláša odohrali v stredu prvý zápas sezóny. Pozrite, čo sa dialo na topolčianskom ľade, z pohľadu asistenta trénera, Ivana Droppu.

Ilustračný obrázok k článku Deväťgólový súboj v Topoľčanoch: Liptáci si užili nervák do poslednej minúty
Foto: Tomáš Batiz

Dobrý úvod do stretnutia mali domáci hráči, ktorí sa hneď v prvej minúte dostali do vedenia zásluhou Kluka. Topoľčany si v úvodnej tretine dokázali vyprodukovať aj ďalšie šance. V 18. minúte poslal domácich do dvojgólového vedenia Klačanský. „V prvej tretine sme hrali trošku ustráchane, ako by sme pociťovali dôležitosť prvého zápasu. Počas celej prvej tretiny sme mali zviazané ruky,” informuje krátko po zápase asistent trénera Ivan Droppa.

Liptákom sa podarilo dostať do zápasu hneď v úvodných troch minútach druhej tretiny po góloch Piatku a Števuliaka. V nasledujúcich minútach hry boli diváci svedkami ďalších štyroch gólov. Najskôr sa dostali hostia do vedenia 4:3, následne v 35. minúte upravil Káčer na 4:4. „V druhej tretine sa naša hra podstatne zlepšila čoho znakom boli štyri góly,” pokračoval s hodnotením zápasu Droppa.

V záverečnej tretine a presilovke gól nepadol. O víťazovi sa rozhodlo až v samostatných nájazdoch, kde rozhodujúci gól zaznamenal Nemček. „V poslednej tretine bolo viacero dobrých šancí na oboch stranách, ktoré by mohli rozhodnúť zápas. Mrzí však to, že sme dali štyri góly na ihrisku súpera a nakoniec prehrali,” vysvetľuje Droppa.

V piatok privítajú Michalovce

Hokejoví fanúšikovia na Liptove sa už teraz môžu tešiť na prvý domáci zápas, v ktorom mikulášski hokejisti privítajú Michalovce. „Dnes ešte môžeme rozmýšľať o zápase v Topoľčanoch, ale už od zajtra sa musíme sústrediť na piatkového súpera. Michalovce v prvom zápase porazili Považskú Bystricu 13:0, takže určite budeme musieť zapracovať na obrannej fáze,” dodal na záver asistent trénera Ivan Droppa.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM