Tlačové správy

Dlho chátrali, teraz sa tešia veľkej obľube: Natankujte si zdravú vodu z prameňov a to NEOBMEDZENE aj vy!

Roky nevyužitého potenciálu a chátranie kúpeľnej osady Korytnica trápilo viacerých. Potom však prišiel francúzsky podnikateľ. Prečítajte si, prečo by ste mali teraz navštíviť toto miesto aj vy...

Ilustračný obrázok k článku Dlho chátrali, teraz sa tešia veľkej obľube: Natankujte si zdravú vodu z prameňov a to NEOBMEDZENE aj vy!
Zdroj: PR

Kúpele Korytnica nemusíme nikomu v našom regióne predstavovať. Majú bohatú históriu – získali medaily, liečili cisára Františka Jozefa aj spisovateľa Ľudovíta Štúra, zažili privatizáciu za mečiarizmu aj konkurz a úpadok. Ležia v južnej časti okresu Ružomberok v obci Liptovská Osada, pod severnými svahmi Prašivej (1652 m.nm.), v hlbokej nízkotatranskej doline obkľúčenej lesmi, v nadmorskej výške 850 m n. m.

V roku 2013 kúpil plničku minerálnej vody Korytnica, ako aj časť tamojšieho areálu, francúzsky podnikateľ s chorvátskymi koreňmi Zlatko Banovic. Postupne zrekonštruoval pramene, ktoré už môžete NEOBMEDZENE využívať aj vy. Vojtech I. , Vojtech II., Žofia, Jozef a Antonín.

Záujemcovia si môžu bezplatne nabrať neobmedzené množstvo minerálnej vody priamo zo zrekonštruovaných prameňov. A čo je zaujímavé, z prameňa Vojtech v kúpeľoch Korytnica vyviera s teplotou 5,4°C najchladnejšia minerálna voda zo všetkých slovenských prameňov.

Bližšia špecifikácia vôd na našej stránke tu: http://www.korytnica.eu/…-vodach.html

Tip aj na celodenný výlet

Desiatu a občerstvenie pokojne nechajte doma. Začiatkom tohto roka otvorili v areáli penzión Svätopluk, ktorý vytvorili rekonštrukciou nevyužitej budovy bývalej pošty na polyfunkčný dom. V penzióne je aj reštaurácia, ktorá pripravuje okrem iného aj rôzne špeciality na grile, pizzu, francúzku kuchyňu, či exotickú PAELU. V penzióne sa môže ubytovať cca 50 osôb a to vrátane prísteliek. Najmenších poteší aj detské ihrisko, jazda na poníkoch i koňoch.

Bicyklom do Korytnice z Ružomberka aj z Donovál

Pre milovníkov cykloturistiky tu tiež niečo máme. Do Korytnice vedú dve cyklotrasy, ktoré spájajú Korytnicu s horským strediskom Donovaly a mestom Ružomberok.

Donovaly – rázcestie cyklotrás Polianka – Bully – Polianka – Kozí chrbát – Hiadeľské sedlo – Kúpele Korytnica (16 km, stredne náročná trať, čas cca 2 hodiny)

Ružomberok (ul. Šoltésova, smer Banská Bystrica) – Biely Potok – Jazierce – Podsuchá – Liptovská Osada – Patočiny – Kúpele Korytnica (23 km, nenáročná trať)

Z Korytnice vedú aj turististické trasy s nádhernými výhľadmi.
Korytnica – sedlo pod Babou – Hiadeľské sedlo – Prašivá – Malá Chochuľa – Veľká Chochuľa – Košarisko – Skalka – sedlo pod Skalkou – Liptovská Lúžna

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Dlho chátrali, teraz sa tešia veľkej obľube
11
Galéria
Zdroj: PR
Zdroj: PR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM