Tomáš Batiz Šport

Do Jasnej zavíta majsterka sveta: Petra Vlhová potvrdila účasť na Európskom pohári

Jasná bude v dňoch 2.- 3.marca 2019 dejiskom Európskeho pohára žien v zjazdovom lyžovaní. Na štarte sa objaví aj Petra Vlhová.

Ilustračný obrázok k článku Do Jasnej zavíta majsterka sveta: Petra Vlhová potvrdila účasť na Európskom pohári
13
Galéria
Zdroj: TASR

Na radosť verejnosti bude najväčšou hviezdou podujatia majsterka sveta Petra Vlhová, ktorá do Jasnej priletí priamo zo Špindlerovho Mlyna, kde sa pripravuje na ďalšie preteky Svetového pohára.

„Sme veľmi radi, že Peťa si našla čas a predstaví sa na svojom domácom svahu. Naša radosť je o to väčšia, že ju v Jasnej môžeme privítať premiérovo ako majsterku sveta. Urobíme všetko preto, aby sa tu cítila naozaj ako doma a našla tu špičkové zázemie na tréning i samotné preteky," uviedol Matej Hulej, riaditeľ strediska Jasná.

Okrem Vlhovej sa na Liptove predstavia aj ďalšie pretekárky známe zo Svetového pohára – Nastasia Noens (FRA), Eva Maria Brem (AUT), Ana Bucik a Marusa Ferk(SLO), Emelie Wikstroem (SWE). Na štarte sa predstaví aj ďalšia rodáčka z Liptovského Mikuláša Martina Dubovská, ktorá v súčasnosti reprezentuje Českú republiku.

Na preteky v obrovskom slalome a v slalome je prihlásených viac ako 90 pretekárok z 19 krajín. Najlepšie pretekárky budú súťažiť o prize money podľa pravidiel FIS, bižutériu a ďalšie ceny od sponzorov. Vyhlásenie výsledkov sa v cieľovom areáli po oba dni uskutoční hneď po skončení 2.kola. V nedeľu bude najúspešnejšej pretekárke odovzdaná aj putovná Veľká cena Demänovských jaskýň, najstaršieho lyžiarskeho podujatia na Slovensku (organizuje sa s prestávkami od roku 1939). Ako VCDJ sa každoročne vyhlasuje najvýznamnejšie lyžiarske podujatie sezóny v Jasnej.

Európsky pohár začína v sobotu 2.marca obrovským slalomom (I. kolo 9:30, II. kolo 12:30hod.), v nedeľu 3.marca je v rovnakých časoch na programe slalom. Preteky sa budú konať na zjazdovke Pretekárska č.1 z Priehyby na Záhradky. Príprava zjazdovky začala už 25.februára, odkedy je pre verejnosť uzavretá. Na preparácii trate sa podieľalo 40 osôb, trate boli zabezpečené 3 km sietí. 

FOTO: Privítanie Petry Vlhovej na námestí v Liptovskom Mikuláši
13
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM