Správy

Do lesa sa zrútil mladý paraglajdista (32): V akcii aj záchranársky vrtuľník!

Krušné chvíle musel zažívať paraglajdista (32), ktorý sa pri vzlete zrútil do lesa. Na pomoc mu v nedostupnom teréne priletel vrtuľník, ktorý ho previezol do nemocnice.

Ilustračný obrázok k článku Do lesa sa zrútil mladý paraglajdista (32): V akcii aj záchranársky vrtuľník!
Zdroj: TASR

Ako informoval portál Horskej záchrannej služby vo štvrtok v podvečerných hodinách bola Vrtuľníkovou záchrannou zdravotnou službou požiadaná Horská záchranná služba o pomoc do oblasti Nízkych Tatier. „V Závažnej Porube v blízkosti lyžiarskeho strediska Opalisko spadol pri vzlete do nedostupného strmého terénu v lese paraglajdista (32). Z heliportu v Starom Smokovci vzala posádka Vrtuľníkovou záchrannej zdravotnej služby z Popradu na palubu vrtuľníka záchranára, ktorý bol spolu s lekárom po prílete na miesto udalosti spustený pomocou navijaka k zranenému,“ píše sa ďalej na stránke.

„Záchranári zraneného muža pripravili na transport v podvese vrtuľníka na neďalekú lúku a kým sa vrtuľník vrátil po záchranára Horskej záchrannej služby, lekár poskytol zranenému neodkladnú zdravotnú starostlivosť,“ uvádza portál, podľa ktorého bol následne muž slovenskej národnosti záchranármi nabalený do vákuového matraca, naložený na palubu vrtuľníka a s podozrením na poranenie chrbtice transportovaný do nemocnice v Liptovskom Mikuláši.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM