Rôzne

Do Rotundy sa po rokoch vrátia lyžiari: Srdce Chopku otvoria už túto zimu

Do budovy obľúbenej Rotundy na vrchole Chopku v Nízkych Tatrách sa po viac ako desiatich rokoch vráti život. Už túto zimu budú môcť lyžiari suchou nohou prechádzať zo severnej strany strediska na južnú.

Ilustračný obrázok k článku Do Rotundy sa po rokoch vrátia lyžiari: Srdce Chopku otvoria už túto zimu
Foto: Slávka Kellová

Najkrajšie časy zažila vrcholová stanica na Chopku s vyhliadkovou reštauráciou Rotunda v 50. rokoch minulého storočia. Zastarané zariadenia technicky nevyhovovali a tak koncom 90. rokov Rotunda svoju prevádzku ukončila. Zašlú slávu navráti obľúbenému miestu lyžiarov táto zima, ktorá tak ako predtým, poskytne návštevníkom reštauračné zariadenie s miestami na schovanie sa pred nepriaznivým počasím.

Vyhliadková reštaurácia s 360 stupňovým panoramatickým výhľadom ponúkne oproti svojej predchodkyni možnosť vystúpiť na rozsiahlu slnečnú terasu, umiestnenú nad stanicou lanovky na južnej strane. „Všetky nové objekty staníc aj Rotundy boli postavené na pôvodnom mieste starej stanice, len s veľkorysejšími a komfortnejšími priestormi, súvisiacimi s nárastom objemov samotných dopravných zariadení,“ uviedla hovorkyňa strediska Zuzana Fabianová. „Budova Rotundy by mala byť sprístupnená v decembri tohto roka. Počasie ukáže či so všetkými zamýšľanými prvkami,“ dodala Z. Fabianová.

Rotunda Jasná
18
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM