Slávka Kellová Rôzne

Dobrá lyžovačka

Lyžiarska sezóna je v plnom prúde a vy sa chystáte na dobrú lyžovačku? Prinášame Vám niekoľko tipov z lyžiarskych stredísk v okolí Liptovského Mikuláša.

Túto zimu sa dá lyžovať na spoločný sezónny super skipas v strediskách Tatranská Lomnica, Starý Smokovec, Štrbské Pleso, ale aj v Jasnej či na Donovaloch alebo Veľkej Rači. Skipas je platný na viac ako 83 km zjazdoviek a počas celej sezóny naň môžete lyžovať od 265 eur. S viacdňovým skipasom platným v Tatranskej Lomnici môžete lyžovať aj na Štrbskom plese, ale aj v Starom Smokovci a Liptovskej Tepličke. V Top sezóne za tento skipas zaplatíte od 56 eur. V Tatranskej Lomnici na Vás čaká najdlhšia 6 km trať na Slovensku. Teraz už aj so zasnežovaným úsekom medzi Skalnatým plesom a Čučoriedkami. Novinkou v stredisku je doplnenie zasnežovania o úsek nad Čučoriedkami.

Stredisko Jasná Nízke Tatry pre svojich lyžiarov spustilo v tejto sezóne novú šesťmiestnu lanovku na Záhradkách, ktorá prepravuje aj počas veternejších dní. Od pondelka 27. januára je k dispozícii aj večerné lyžovanie na Bielej Púti a Záhradkách od 18. do 21. hodiny. Viacdenné ani celosezónne skipasy tu však neplatia. Za tri hodiny brázdenia svahov zaplatia dospelí lyžiari 15 eur. Celodenný lístok na južnú i severnú časť stranu Chopku stojí 31 eur. Pripravených je pre Vás viac ako sedem a pól kilometra ťažkých zjazdoviek a viac ako jedenásť kilometrov ľahších zasnežených trás. K dnešnému dňu sa tu udržujú veľmi dobré snehové podmienky so 40 cm prachového snehu.

Na Štrbskom Plese si budete môcť dosýta zalyžovať na deviatich stredne ťažkých alebo ľahkých zjazdovkách. Ak máte radi nočné lyžovanie aj tu si do 8. januára 2011 prídete na svoje v čase od 17:30 do 21. hodiny v prístupnejších cenách od 9 eur. Pripravené sú pre vás dobré lyžiarske podmienky s traťami na slalom, zjazd, bežkovanie, alebo snowboarding a veľmi dobré podmienky na zimné športy na 100 cm vrstve prachového snehu.

Na Malinom Brde v Ružomberku snehové správy hlásia vrstvu 40 cm technického snehu. Lyžiarske terény v stredisku ponúkajú dobré podmienky pre všetky kategórie lyžiarov od začiatočníkov až po vyznávačov adrenalínových svahov. Poponáhľajte sa však s kúpou sezónneho skipasu. Do konca januára za celosezónny lístok zaplatíte ešte 199 eur. Ak máte chuť si ísť zalyžovať len na jeden deň zaplatíte 27 eur za jednu dospelú osobu. Ak ste 4-členná rodina s dvomi deťmi od 6–12 rokov celý deň môžete spolu šantiť len za 80,50 eur.

Dobré podmienky na lyžovanie ponúka aj Opalisko v Závažnej Porube so 70 cm technického snehu.

Info: Slovakia.travel Foto: internet, parksnow.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM