Tomáš Batiz Správy

Dobrá správa: Došlo k omylu, v Mikulášskom okrese nie je prípad koronavírusu

Správa, ktorá obehla okres, nie je pravdivá. Ministerstvo zdravotníctva SR informovalo, že došlo k omylu.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa: Došlo k omylu, v Mikulášskom okrese nie je prípad koronavírusu
Zdroj: TASR

Premiér Peter Pellegrini v pondelok 16. marca vyhlásil, že na Slovensku pribudlo 11 prípadov nákazy novým koronavírusom. Medzi novými prípadmi mal byť aj muž z okresu Liptovský Mikuláš. Správu sme priniesli TU. Napokon je však všetkému inak.

Nastala chyba v zámene rovnomenných obcí. „K uvedenému omylu došlo z dôvodu, že rovnaké obec je aj v inom okrese na Slovensku. S totožným názvom. Ďakujeme za pochopenie," uviedla Zuzana Eliášová, hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR.

Informáciu potvrdila aj Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RUVZ) v Liptovskom Mikuláši. „Potvrdzujem, že v okrese Liptovský Mikuláš nie je potvrdený prípad ochorenia na COVID19 a prameň nesprávnych informácií nevzišiel z Úradu verejného zdravotníctva v Liptovskom Mikuláši,“ skonštatovala Gabriela Guráňová z RUVZ Liptovský Mikuláš.

Na Slovensku pribudlo v utorok 17. marca 12 nových prípadov nákazy novým koronavírusom. Celkový počet evidovaných prípadov ochorenia COVID-19 teda stúpol na 84. Povedal to premiér Peter Pellegrini po návšteve Zornice v Bánovciach nad Bebravou.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM