Tomáš Batiz Správy

Dobrá správa pre cyklistov v Mikuláši: Na vrchu Háj-Nicovô ich poteší nový drevený prístrešok

Ďalším impulzom pre oživenie lokality Háj Nicovô je budovanie prístrešku pre cyklistov. Stavba sa nachádza na spodnom okraji parkoviska na lúke smerom k mestu.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre cyklistov v Mikuláši: Na vrchu Háj-Nicovô ich poteší nový drevený prístrešok
Zdroj: Mesto Liptovský Mikuláš

V roku 2015 vytvorila OOCR novú značenú cyklotrasu z Liptovského Mikuláša cez Smrečany do ústia Žiarskej doliny s odbočkou práve na Háj. Ďalším krokom k zlepšeniu podmienok pre cyklistov je nový cykloprístrešok. Nachádza sa na lúke na spodnom okraji parkoviska. „Verím, že aj tento projekt prispeje k zatraktívneniu regiónu a samotnej lokality pre cyklistov. Ide o miesto s úžasnou atmosférou a krásnymi výhľadmi na mesto, Liptovskú Maru a okolité pohoria,“ uviedol predseda predstavenstva OOCR Región Liptov Ján Blcháč.

Rozvíjať cykloregión

Súčasťou dreveného cykloprístreška sú vnútorné lavičky, smetný kôš, bočné stojany na bicykle a cyklomapa regiónu. „Postupne sa snažíme pracovať na legalizácii a značení cyklotrás v regióne Liptov. Naším cieľom je, aby sa rozvíjal aj ako cykloregión, keďže z pohľadu cykloturistiky ako nástroja na rozvoj cestovného ruchu má Liptov stále obrovský nevyužitý potenciál,“ uviedla marketingová manažérka organizácie Katarína Šarafínová.

Mestská oddychová zóna

Revitalizácia územia vybudovaním cykloprístreška sa nekončí. Na vrchu Háj-Nicovô má podľa dlhoročného úmyslu radnice a OOCR Región Liptov vzniknúť mestská oddychová zóna. „Toto jedinečné miesto chceme ďalej zveľaďovať. Predpokladám, že v priebehu budúceho roka by tam mohla pribudnúť aj vyhliadková veža. Tiež pripravujeme projekt, ktorý na Háji komplexne rieši vhodné podmienky pre každodennú a krátkodobú rekreáciu vo voľnej prírode,“ dodal Blcháč.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM