Tomáš Batiz Správy Správy

Dobrá správa pre mikulášsku nemocnicu: Kraj plánuje vybudovať nový urgentný príjem

Žilinský samosprávny kraj investuje do vybudovania nových urgentných príjmov v nemocniciach na strednom Slovensku. Celkové náklady na investíciu sa pohybujú vo výške vyše troch miliónov eur.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre mikulášsku nemocnicu: Kraj plánuje vybudovať nový urgentný príjem
Zdroj: TASR

Jedna z ďalších pozitívnych správ v Liptovskom Mikuláši je investícia Žilinského samosprávneho kraja, ktorý časť vyhradených finacii investuje do mikulášskej nemocnice. „Na rozdiel od iných krajov sme si udržali naše nemocnice a pracujeme na ich postupnej obnove. Veľký modernizačný dlh, ktorý sme zdedili od štátu, je potrebné dobehnúť. Preto ma nesmierne teší, že vybudovanie urgentov sa stáva realitou,“ uviedol predseda ŽSK Juraj Blanár.

Výstavba sa podľa neho začala koncom júla a začiatkom augusta. V prvých mesiacoch roku 2017 by sa mali dobudovať pracoviská v Liptovskej a Hornooravskej nemocnici.

Znížia časovú stratu

„Naše nemocnice sa menia na moderné centrá komplexnej akútnej zdravotnej starostlivosti. Budeme môcť znížiť časovú stratu pri záchrane životov a zvýšiť tak šance pacientov na ich uzdravenie. Investícia sa teda mnohonásobne vráti najmä našim občanom,“ zdôraznil predseda ŽSK.

Nové jednotky úrazovej starostlivosti

Riaditeľka odboru zdravotníctva Úradu ŽSK Anna Majbíková doplnila, že okrem stavebných investícií vo výške 2,2 milióna eur treba počítať s nákladmi na prístrojovú techniku, vybranú podľa európskych noriem a štandardov. „Odhadovaná cena je okolo 800.000 eur. Vybudujeme úplne nové jednotky úrazovej starostlivosti, všeobecnej urgentnej starostlivosti, samozrejmosťou budú odborné ambulancie a ďalšie nevyhnutné priestory,“ dodala Majbíková.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM