Romana Buganová Samospráva

Dobrá správa pre všetkých rodičov: V Mikuláši začína fungovať nová škôlka

Pre približne tri stovky prváčikov v Liptovskom Mikuláši je 2. september významný deň v ich živote. Zasadli totiž po prvý raz oficiálne do školských lavíc. V tento deň zároveň v Mikuláši začala fungovať nová materská škola.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre všetkých rodičov: V Mikuláši začína fungovať nová škôlka
Zdroj: TASR

V Liptovskom Mikuláši začína fungovať novootvorená dvojtriedna materská škola s kapacitou 40 detí. Bude fungovať ako splynuté zariadenie ZŠ s MŠ Okoličianska. Mesto v najbližšom období zainvestuje aj do oblasti školstva. „Momentálne sa uskutočňuje verejné obstarávanie na opravu strechy Základnej školy Okoličianska,“ konštatovala Zuzana Pavelicová z odboru školstva mikulášskej radnice.

Do základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta nastúpilo dnes približne 2 400 žiakov. Pavelicová upozornila, že počty žiakov sú len orientačné. Oficiálne štatistiky pre potreby ministerstva školstva sa robia až v polovici septembra. V predošlom školskom roku bolo všetkých žiakov 2368, teda ide o mierne zvýšenie počtu. Do materských škôl by malo nastúpiť 934 detí. V zriaďovateľskej pôsobnosti mesta je 6 základných a 11 materských škôl.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM