Tomáš Batiz Správy

Dobrá správa z mikulášskej nemocnice: Táto rekonštrukcia poteší každého!

V liptovskomikulášskej nemocnici sa chystá ďalšia inovácia. Pacientov čakajú vynovené hygienické priestory.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa z mikulášskej nemocnice: Táto rekonštrukcia poteší každého!
Zdroj: regionálny štáb TV JOJ

Zastarané a miestami už skoro nepoužiteľné toalety „zdobia“ nemocnice po celom Slovensku. Žilinský samosprávny kraj má v pláne inovovať hygienické priestory. „Momentálne pripravujeme projektovú dokumentáciu na rekonštrukciu hygienických priestorov v Liptovskej nemocnici v Liptovskom Mikuláši. Chceme zmodernizovať sprchy a toalety v oddelení dlhodobo chorých, oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny a rovnako v onkologickej ambulancii i ambulancii pľúcneho oddelenia,“ informuje Lenka Záteková, hovorkyňa Žilinského samosprávneho kra­ja.

Pre imobilných pacientov

Jedným z mála problémov bol nedostatok toaliet pre postihnutých pacientov. Rekonštrukcia by to mala zmeniť. „Súčasťou obnovy bude debarierizácia, priestory tak sprístupníme aj pre telesne postihnutých pacientov,“ skonštatovala Záteková.

Ako ďalej poznamenala Záteková, v najbližších dňoch má Žilinská župa v pláne dokončiť projektovú dokumentáciu a vyhlásiť verejné obstarávanie, následne bude vedieť špecifikovať presný termín začatia prác. „Ak sa nevyskytnú žiadne problémy v procese obstarávania, rekonštrukciu chceme zrealizovať ešte tento rok. Predpokladáme náklady vo výške 150-tisíc eur, tie budú však taktiež spresnené až po skončení verejnej súťaže.“

Dokončia urgentný príjem

V rámci inovácie liptovskomiku­lášskej nemocnice je v pláne pre tento rok dokončenie urgentného príjmu. „Je pre nás prioritou, aby sme mohli zvýšiť kvalitu poskytovania zdravotnej starostlivosti a pacienti boli prijímaní a ošetrovaní efektívnejšie,“ dodala hovorkyňa Žilinského samosprávneho kra­ja.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM