Tomáš Batiz Rôzne

Dobré správy pre hubárov z Liptova: Aha, akých krásavcov našiel Ľubo!

Najprv teplo, potom výdatný dážď. Ideálne podmienky pre huby. To čo sa v našich lesoch ale deje teraz, prekonalo aj tie najvyššie očakávania skalných, ale aj náhodných hubárov.

Ilustračný obrázok k článku Dobré správy pre hubárov z Liptova: Aha, akých krásavcov našiel Ľubo!
Zdroj: Dnes24.sk

V našom meste nájdeme veľa vášnivých hubárov, ale aj úplných rekreačných zberateľov, ktorí mikulášske lesy navštevujú iba sporadicky. Výnimkou nie je ani Ľuboš z Liptovského Mikuláša, ktorý pri prechádzke Jánskou dolinou našiel naozajstné skvosty. “Vyzerá to tak, že hubám sa na Liptove za posledné dni celkom darí. Najskôr dlhšiu dobu pršalo, potom bolo dusno,” poznamenal Ľuboš.

Kam za hubami na Liptove?

Skúsení hubári majú svoje lokality a nie veľmi radi konkrétne miesta prezrádzajú. Náš región dokáže vyhovieť všetkým. Medzi najobľúbenejšie lokality patrí Demänovská, Jánska a Kvačianska dolina. Skvelými úlovkami sa pochválili hubári aj z Jalovca, Važca a z ďalších liptovských obcí. “Ja si myslím, že lokalít je na Liptove naozaj veľa, pretože iba keď sa obzrieme okolo seba, vidíme dáky les, kde môžeme ísť na huby,” pokračuje ďalej Ľuboš z Liptova.

Dajte nám vedieť

Tiež sa vám podaril veľký hubársky úlovok a chcete aby ho videli viacerí? Alebo poznáte neobvyklý recept z húb? Podeľte sa s ostatnými a pošlite nám tip na adresu mikulas@global24.sk

FOTO: Ľuboš v Jánskej doline našiel poriadne skvosty
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM