Pavol Tomčík Hokej

Dokázali to! Hokejisti Liptovského Mikuláša sú v semifinále play-off!

Hokejisti MHK 32 Liptovský Mikuláš dnes na svojom ľade nastúpili na rozhodujúci piaty duel štvrťfinále play-off prvej hokejovej ligy proti hráčom z Michaloviec. Drámu napokon zvládli lepšie domáci a po výhre 2:1 sa tešia z postupu medzi štyri najlepšie tímy našej druhej najvyššej hokejovej súťaže.

Ilustračný obrázok k článku Dokázali to! Hokejisti Liptovského Mikuláša sú v semifinále play-off!
Zdroj: Dnes24.sk

Na prvý gól veľmi slušne zaplnené hľadisko (2100 divákov) čakalo až do 43. minúty, kedy bránku hosťujúceho Fedora odklial jeden z troch najproduktívnejších Liptákov v tejto sezóne Peter Bartík. Gól mohli dať Mikulášania ešte skôr, no na konci druhej tretiny nepremenil trestné strieľanie bronzový medailista z nedávnych majstrovstiev sveta dvadsaťročných Matúš Sukeľ. O tom, že v Liptove to dnes bude večer Petra Bartíka rozhodla 52. minúta, keď tento hráč poslal „Ešku“ do dvojgólového úniku.

Zverenci trénera Mariána Horvátha sa však napokon museli triasť o výsledok. O minútu neskôr totiž prekonal dovtedy stopercentného Hollého Podsedlý a razom to bolo 1:2 z pohľadu hosťujúcej Dukly. Skóre sa už do záverečného hvizdu nezmenilo a tak Liptovský Mikuláš doplnil trio semifinialistov Bardejov, Spišská Nová Ves a Detva. Na Liptákov čaká v semifinále po základnej časti prvá Spišská Nová Ves. Prvý duel na Spiši je na programe už v pondelok 16. februára od 17:00 hod.

MHK 32 Liptovský Mikuláš – HK Dukla Michalovce 2:1 (0:0, 0:0, 2:1)
Góly: 43. Bartík, 52. Bartík – 53. Podsledlý
Rozhodovali: Orolin – Bednár, Gavalier
Vylúčení: 6:7
Presilovky: 0:1
Oslabenia: 0:0
Divákov: 2100
Zostava MHK 32: Hollý – Devečka, Nitriansky, Kadlubiak, Hriňa, Mezovský, Janči, Školiak – M. Sukeľ, Macík, Bartík, Trochta, Števuliak, Roháč, Piatka, Kuric, Uhrík, Poliaček. Tréner: Marián Horváth

Séria v kocke (stav 3:2)

1. zápas MHK 32 – Michalovce 4:5 po sn
2. zápas MHK 32 – Michalovce 5:4 pp
3. zápas Michalovce – MHK 32 4:3
4. zápas Michalovce – MHK 32 2:3
5. zápas MHK 32 – Michalovce 2:1

Ilustračné foto: Magdaléna Nahalková

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM