Michal Paška Futbal

Dôležité liptovské derby sa hrá v nedeľu dopoludnia

V druhej futbalovej lige je v poslednú októbrovú nedeľu na programe liptovské derby. MFK Tatran Liptovský Mikuláš privíta na štadióne v Okoličnom o 10:30 hodine rezervu Ružomberka.

Liptovské futbalové derby je vždy lákadlom pre divákov. Inak by tomu nemalo byť ani v nedeľu dopoludnia. Pre obidva tímy pôjde o dôležitý zápas, pretože v tabuľke určte nie sú na pozíciách, ktoré si predstavovali. Medzi dvanástimi tímami sú Mikulášania predposlední, pred nimi je práve ich nedeľný súper z Ružomberka.

Hráči MFK Tatran sa pokúsia prelomiť výsledkovú mizériu z domáceho trávnika. V siedmich stretnutiach získali len tri body za rovnaký počet remíz, štyri zápasy prehrali. Z víťazstva pred očami fanúšikov sa teda netešili ani raz.

„Proti rezerve Ružomberka sa pokúsime o víťazstvo. Derby zápas má v sebe vždy náboj i rivalitu. Je dôležité, aby hráči neboli premotivovaní a to, čo majú natrénované, ukázali aj na ihrisku,“ zdôraznil tréner MFK Tatran Peter Kurek.

Keďže Tatran hrá na domácej tráve netradične v nedeľu, hráčom pribudol tréning navyše. „Dnes (v piatok) majú voľno. Na tréningu sa zídeme deň pred zápasom. Čo sa týka hráčskeho kádra, až na zraneného Kapláňa (na fotografii v červenom drese) sme kompletní,“ doplnil tréner.

foto: autor

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM