Tomáš Batiz Hokej

Dôležitý barážový zápas: Liptáci privítajú Skalicu

Zverenci Róberta Spišáka majú za sebou dobrý vstup do barážových zápasoch. V nastolenom trende by chceli pokračovať aj proti Skalici.

Ilustračný obrázok k článku Dôležitý barážový zápas: Liptáci privítajú Skalicu
Foto: Tomáš Batiz

Liptáci síce v aktuálnom ročníku play off nehrajú, ale divákov aspoň trošku tešia víťastvá v baráži o záchranu Tipsport lige. V prvom zápase Mikulášania porazili Detvu 4:1, následne uspeli aj v Trenčíne, ktorý porazili po predĺžení aj vďaka trom gólom Mareka Urama.

Súper zo Skalice

Hoci Skalica nedokázala vo finále 1. ligy vyhrať ani jeden zápas, s Detvou odohrala vyrovnané súboje a o ich rozhodujúcej domácej prehre v treťom meraní síl rozhodli až samostatné nájazdy. Záhoráci však považujú už zisk strieborných medailí za veľký úspech, aj keď ich mrzí, že vyše 3600 divákov nepotešili víťazstvom.

Kvalita na strane Liptákov

Skalica nemá v tíme veľké individuality, no jej základ úspechu bude stáť na výkonoch brankára Petríka a dobrej defenzíve. Záhoráci hrajú tvrdý a obetavý hokej, vyrážajú do nebezpečných brejkov a majú kvalitné presilovky. Skalici stále chýba zranený najproduktívnejší hráč a kapitán Ľubomír Vaškovič. Napriek tomu sa budú spoliehať na góly Vereša či najproduktívnej­šieho obrancu ligy Škápika.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM