Tomáš Batiz Hokej

Dôležitý zápas Liptáci nezvládli: Novozámčania udreli v Mikuláši až šesťkrát!

Dôležitý zápas 43. kola sa odohral na Liptove, kde domáci tím hostil Nové Zámky. V súboji o 8. miesto zverenci Róberta Spišáka nebodovali.

Ilustračný obrázok k článku Dôležitý zápas Liptáci nezvládli: Novozámčania udreli v Mikuláši až šesťkrát!
Zdroj: TASR

O ôsmu priečku v play off sa bojovalo na mikulášskom ľade, kde zápas začali lepšie hostia, ktorí už od 3. minúty hrali v početnej výhode, ale vypracovali si iba optickú prevahu bez väčšej šance. V 6. minúte vyskúšal pozornosť Križana hosťujúci Chovan, ale s jehou strelou si skúsený brankár poradil. V 10. minúte udreli Liptáci v presilovke, po tom čo Šiškovu strelu dorazil Laco. Netralo dlho a Nové Zámky na gól rýchlo odpovedali, keď prečíslenie zúročil Paulovič. V 11. minúte sa začala päťminútová presilovka domácich, po tom čo sa zápas predčastne skončil pre McParlanda. V početnej výhode sa do dobrej šance dostal M. Sukeľ s Kriškom, ale ani jeden z nich Lundströma neprekonal. Naopak, hostia už v 17. minúte v plnej sile skórovali, po tom čo Dubec blafákom prekonal Križana.

Aktivita hostí

Na začiatku druhej tretiny sa strelou prezentoval Paulovič, ten však spomedzi kruhov Križana neprekonal. V 25. minúte to na opačnej strane vyskúšal od modrej Nádašdi, ale taktiež neúspešne. O tri minúty neskôr pohrozil Čížek, keď jeho strela minula len tesne ľavú tyč mikulášskej brány. Tlak hostí pokračoval aj v nasledujúcich sekundách. V 30. minúte svoj individuálny prienik zakončil Hujsa, ktorý spomedzi kruhov minul len o centimetre Križanovu bránu. Na opačnej strane to vyskúšal v 37. minúte Laco, ale ani ten gólovo nepochodil.

Gólová smrsť v závere

Záver druhej tretiny vyšiel priam ideálne Novým Zámkam, ktoré v priebehu dvoch minút skórovali až trikrát – najskôr Kytnár zužitkoval presnú prihrávku Pauloviča. Gólom skončila aj strela od modrej z hokejky Cardwella, po ktorej prepustil Križan miesto v bráne Durnému. Netrvalo dlho a aj mladý brankár inkasoval, keď na konci 38. minúty sa pred bránou presadil Čaládi.

V závere gólová náplasť Šišku

V 42. minúte to od modrej vyskúšal Chovan, ale s jeho strelou si poradil Durný. V podobnej streleckej pozícii sa ocitol Drtina, ale Durného lapačka bola pozorná. V 49. minúte mohol znížiť Vybíral, ktorého pred bránou našiel J. Sukeľ, ale mladý útočník vo vyloženej šanci trafil iba Lundströma. O necelé tri minúty sa na opačnej strane dostal do zakončenia Stehlík, ale proti bol brankár hostí. V 57. minúte sa po chybe domácej obrany dostal do nájazdu Rehák, ktorý presnou strelou pridal šiesty gól hostí. V poslednej minúte bol pre domácich priaznivcov malou náplasťou gól Šišku, ktorý od modrej prepálil Lundströma.

„Vedeli sme, že pôjde o dôležitý zápas. Pripravili sme sa na to zodpovedne, ale na hráčov to akoby zaúčinkovalo práve naopak. Podali sme najslabší výkon v celej sezóne. Chýbala agresivita, bojovnosť a súper bol takmer vždy pri puku skôr,“ skonžatoval po zápase Róbert Spišák, tréner Liptákov.

MHK 32 Liptovský Mikuláš – HC Nové Zámky 2:6 (1:2, 0:3, 1:1)

  • Góly a asistencie: 10. Laco (Šiška), 60. Šiška (Stümpel) – 11. Paulovič (Kytnár, Sandgrén), 17. Dubec (Paulovič), 37. Kytnár (Paulovič, Saarinen), 38. Cardwell (Saarinen, Kytnár), 38. Čaládi (Lavrovs, Lelkéš), 57. Rehák
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM