Slávka Kellová Rôzne

Dom služieb opäť na ocot: Cena klesla už o 1,6 milióna €!

Štyrikrát a dosť! To by malo platiť v prípade predaja Domu služieb v Liptovskom Mikuláši. Ani po troch kolách verejnej súťaže totiž nenašla budova v centre mesta svojho majiteľa.

Liptovskomikulášska radnica rozbehla štvrté kolo verejnej súťaže s novou cenou za Dom služieb. Z pôvodných 3 miliónov eur klesla cena budovy po takmer roku predaja s pozemkami na 1,4 milióna eur. Výsledky súťaže budú známe koncom októbra tohto roka. Ak sa nenájde investor, ktorý budovu zrekonštruuje, mesto sa chce pustiť do prác vlastnými silami.

V ekonomicky neprajnom období navrhuje liptovskomikulášska opozícia predaj odložiť, aby sa Dom služieb zbytočne nepredával pod cenu. //„Ak o budovu nie je záujem, prečo by ju mesto malo predávať za každú cenu? Nesúhlasím so znížením ceny. Mesto vraj potrebuje splácať dlhy, tak neviem, z čoho ich bude splácať, keď nebude mať tržby. Mesto by si malo majetok nechať, počkať na vhodnejší čas a potom to predať,“ //argumentuje predseda opozičníkov Ján Blcháč.

Radnica štvrté kolo súťaže považuje za posledné. **„Ak sa to nepodarí predať, tak bude mesto súperiť s tými problémami, ktoré tam sú. Počkáme však 3–4 roky a keď bude lepšia ekonomická situácia, tak sa mesto do toho pustí. Samotná budova stratová nie je, ale zrekonštruovaná by určite vynášala viac,“ **hovorí primátor mesta Alexander Slafkovský. Podľa odhadov by rekonštrukcia budovy stála minimálne 1 milión eur.

foto: skk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM