Správy

Dom služieb stále čaká na investora: Radnica zmiernila podmienky verejnej súťaže

Liptovskomikulášske mestské zastupiteľstvo schválilo na základe neúspešných piatich kôl zmiernenie podmienok obchodnej verejnej súťaže na predaj objektu mestského domu služieb v užšom centre metropoly stredného Liptova.

Ilustračný obrázok k článku Dom služieb stále čaká na investora: Radnica zmiernila podmienky verejnej súťaže
Foto: Slávka Kellová

„Ohlásili sa nám viacerí potenciálni investori, no napokon sa zakaždým ukázalo, že prejavili len nezáväzný platonický záujem. Keď prišlo, ako sa zvykne hovoriť, na lámanie chleba, z nám neznámych dôvodov zrazu odstúpili od možnej kúpy,“ skonštatoval primátor Alexander Slafkovský. „Jednou z možností by mohlo byť rozparcelovanie spoločného objektu medzi viacerých investorov. Plánovaná multifunkčnosť by bola, samozrejme, zachovaná,“ navrhol architekt Pavel Bobák, poslanec mestského zastupiteľstva.

Pred piatym kolom verenej súťaže stanovená cena na úrovni jedného milióna eur zostáva v platnosti a radnica bude na nej trvať aj v prípadných ďalších kolách. „Zisk z predaja chceme použiť na významné zníženie úverovej zadlženosti našej mestskej pokladnice,“ vysvetlil Slafkovský.

Zmiernenie sa dotklo jednej zo základných podmienok pre budúceho investora na vybudovanie 350 parkovacích miest. Po novom ich musí postaviť už len 150. Samospráva zároveň znížila o viac ako jednu tretinu pôvodné nároky na priestory pre mestské informačné centrum.

Global24/tasr

Foto: ilustračné

Dom sluzieb_navrhy
4
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM