Rôzne

Demänovská Dolina má novú starostku: Ako prvé chce upokojiť atmosféru po bývalom starostovi

Novozvolená starostka liptovskej obce Demänovská Dolina Ľubomíra Klepáčová chce predovšetkým upokojiť rozkolísanú atmosféru po ťahaniciach okolo bývalého starostu. Dlho tvrdošijne odmietal odovzdať mandát, hoci oň právoplatne prišiel po odsúdení za trestný čin.

Ilustračný obrázok k článku Demänovská Dolina má novú starostku: Ako prvé chce upokojiť atmosféru po bývalom starostovi
Zdroj: Webnoviny.sk

„V prvom rade chcem konečne vniesť pokoj do medziľudských vzťahov, aby sme našli spoločnú reč a dokázali nasmerovať našu obec pozitívnym smerom. Všetky naše rozhodnutia musia byť na prospech a rozvoj celej Demänovskej Doliny,“ uviedla 42-ročná učiteľka, ktorá bola doteraz zástupkyňou starostu.

Volebný súboj zviedla práve s bývalým starostom. „Smutným symbolom je, že sa tieto voľby nemohli uskutočniť v budove obecného úradu, lebo je po nepremyslenej rekonštrukcii v takom stave, že nám ju statik zakázal využívať. Určite sa zameriam aj na transparentnosť hospodárenia s verejnými financiami,“ skonštatovala.

Lyžiarske stredisko Jasná figuruje ako jedno z možných dejísk zimných olympijských hier v roku 2022, na ktorých usporiadanie kandiduje poľský Krakov. „Stali sme sa súčasťou prípravného výboru. Bude to tiež jedna z priorít, hoci do riadneho termínu komunálnych volieb je pred nami iba pár mesiacov,“ dodala starostka Demänovskej Doliny.

Starostu si volili aj v Ľubeli

V liptovskomi­kulášskom okrese sa voľby uskutočnili aj v obci Ľubeľa s 921 oprávnenými voličmi. Na dlhoročné pôsobenie zosnulého starostu chceli nadviazať štyria adepti. Najviac hlasov získal kandidát Erik Gemzický (31). „Veľmi si vážim náskok s akým som vyhral, avšak víťazstvo beriem ako obrovskú zodpovednosť a záväzok voči občanom našej obce. Verím, že nesklamem,“ povedal nový starosta Ľubele.

"Čaká nás pokračovanie v rozbehnutých aktivitách, ktoré sme spolu s poslancami obecného zastupiteľstva, ale ešte aj so zosnulým starostom Milanom Kubíkom začali. Dotiahnuť musíme rekonštrukciu materskej školy a územný plán obce. Všetko závisí od rozpočtu. Mojim cieľom je najmä získavať externé zdroje financovania z Vyššieho územného celku (VÚC) či ministerstva. Energia a myšlienky sú, uvidíme, čo sa nám podarí,“ dodal historicky najmladší starosta obce.

Global24/tasr

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM