Rôzne

Dozvuky po predaji Bytového podniku: Polícia začala trestné stíhanie v súvislosti s predajom správy bytov

Liptovskomikulášski policajti prešetrujú na základe opätovného postúpenia okresnou prokuratúrou, trestné oznámenie jedného z majiteľov viac ako 2900 bytov, ktorých sa týka zmena správcu po nedávnom predaji časti tamojšieho mestského Bytového podniku.

Ilustračný obrázok k článku Dozvuky po predaji Bytového podniku: Polícia začala trestné stíhanie v súvislosti s predajom správy bytov
Foto: Slávka Kellová

„Vyšetrovateľ začal 17. januára trestné stíhanie vo veci zločinu podvodu proti neznámemu páchateľovi. Momentálne zhromažďuje materiál pre objektívne zistenie skutočností potrebných na ďalšie rozhodnutie v zmysle trestného poriadku,“ informovala dnes predpoludním hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Jana Balogová.

Autor trestného oznámenia Peter Sopóci prízvukoval, že správcovská zmluva sa nedá predať. „To nemá nič spoločné s našou spokojnosťou či nespokojnosťou s novým správcom. Vlastnícke práva nadobudol nezákonným spôsobom. Predchádzajúci správca nám mal oznámiť, že končí. My sme si mali vybrať nového, alebo založiť spoločnosť, no túto možnosť sme nedostali,“ vysvetlil.

„Viackrát sme upozorňovali na protizákonný a pre mesto nevýhodný predaj časti Bytového podniku týkajúci sa správy bytov do súkromných rúk. Bolo to aj predmetom našej petície. Mesto by malo mať dostatočné kapacity, aby dokázalo spravovať byty vo vlastnej réžii. Jednoducho, je to výhodný biznis, ktorého sa nemalo zbaviť,“ zdôraznil predseda opozičného poslaneckého klubu Ján Blcháč.

Hovorca mesta Peter Lehotský v reakcii uviedol, že procesu spomínaného predaja sa venovalo niekoľko kvalifikovaných právnikov. „Súvisiace zmeny následne schválilo mestské zastupiteľstvo a akceptoval obchodný register. Vyšetrovateľovi budeme vychádzať v ústrety a veríme, že dospeje k rovnakému názoru ako predchádzajúci, ktorý skonštatoval, že celý proces sa uskutočnil v súlade so zákonom,“ dodal.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM