Tomáš Batiz Hokej

Dráma až do samého konca: Liptáci sa predstavili na ľade Košíc

Hokejisti Liptovského Mikuláša nastúpili na zápas 3. kola, v ktorom sa predstavili na ľade Košíc. Viac ako 4000 divákov videlo v stretnutí iba dva góly.

Ilustračný obrázok k článku Dráma až do samého konca: Liptáci sa predstavili na ľade Košíc
Zdroj: TASR

Liptáci nastúpili do zápasu bez Stümpela a Cibáka a už od 15. sekundy mohli prehrávať. Kapitán domácich Nagy však osamotený zblízka neprekonal Križana. V 8. minúte Makovský nedovolene atakoval Matejku, ktorého s podozrením na otras mozgu odviezla sanitka do nemocnice. Nasledovala 5-minútová presilovka domácich, ale Liptáci sa dokázali ubrániť aj vďaka dvojminútovému trestu domáceho Dudáša. V ďalších minútach pribudlo nervozity, ostrých zákrokov i vylúčených, ale veľa gólových príležitostí napriek tomu k videniu nebolo. V 16. minúte sa Lipták Piatka dostal do krátkeho úniku v oslabení, ale Habala neprekvapil. O dve minúty na to sa na opačnej strane nenechal nachytať Habal proti strele Urama.

Liptákov podržal Križan

Podobne ako v prvej časti, aj v úvode druhej mal viac práce brankár hostí Križan, ale s väčšinou pokusov si poradil bez väčších problémov. Liptáci v polovici druhej časti prevzali iniciatívu a na dlhé sekundy zovreli Košičanov v ich pásme. Ku gólovému úspechu však ich snaha neviedla. Brankár hostí sa vyznamenal aj v 36. minúte, keď sa stihol presunúť proti pokusu pohotovo zakončujúceho Nagy. V 38. minúte sa v útočnom pásme domáci Hričina kľučkou zbavil obrancu a zblízka otvoril skóre – 1:0. Krátko na to hrali domáci presilovku, ale bližšie ku gólu boli hostia. Unikajúceho Richarda Hunu však stihol zastaviť Šedivý zákrokom na hranici pravidiel.

„Od začiatku zápasu sme dobre organizovali obranu, darilo sa nám blokovať a kryť strely súpera. Mrzieť nás môže veľa vylúčených v druhej tretine. Tie oslabenia nás stáli veľa síl, ktoré nám potom chýbali v útočnom pásme, kde sme nevedeli dlhšie podržať puk,“ povedal po zápase tréner Liptákov Róbert Spišák.

Vytúžené vyrovnanie neprišlo

Hoci strelecká prevaha bola aj po druhej tretine výrazne v prospech domácich, šance si dokázali vytvoriť aj hostia. Napríklad v 47. minúte Richard Huna, ktorý sa natlačil pred Habala, ale nebol úspešný. Liptáci naďalej bojovali a snažili sa o vyrovnanie, ale proti pozornej obrane domácich sa ťažko presadzovali. „V tretej časti sme sa zmobilizovali, otáčali sme hru. Videli sme, že sa súper stiahol do stredného pásma, ale podarilo sa nám vytvoriť niekoľko gólových príležitostí,“ dodal Spišák.

Zápas uzavrel Milý

Gólová poistka domácich mohla prísť v presilovke v 57. minúte, ale Križan viacerými zákrokmi ešte udržal nádej hostí na body. O minútu na to však Hričina našiel medzi kruhmi Milého a ten zvýšil na 2:0. Hostia v závere skúsili hru bez brankára, ale ďalší gól už diváci nevideli. „Hrali sme organizovane a disciplinovane. Ďakujem hráčom za tento výkon,“ skonštatoval po zápase Marcel Šimurda, asistent trénera HC Košice.

HC Košice – MHk 32 Liptovský Mikuláš 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

  • Góly: 38. Hričina (Deyl), 58. Milý (Hričina).
  • HC Košice: Habal – Deyl, Dudáš, Matejka, Šmach, Šedivý, Vašíček, Michalčin – Spilar, Suja, Nagy – Bicek, Hruška, Bartánus – Hričina, Milý, Varga – Šoltés, Klíma, Bartoš
  • MHk 32 Liptovský Mikuláš: Križan – Bobček, Mezovský, Nádašdi, Burzalo, Makovský, Šiška, Brezniak, Moravčík – Rud. Huna, Rób. Huna, Rich. Huna – Števuliak, Sukeľ, Uram – Kriška, Kabáč, Faith – Lištiak, Piatka, A. Laco
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM