Aktualizované Tomáš Batiz Správy

Dráma v Liptovskom Mikuláši: Hasiči vyslobodzovali z auta malé dieťa!

Hasiči v Liptovskom Mikuláši zachraňovali dieťa v aute. Jeho matka si zabucha kľúče.

Ilustračný obrázok k článku Dráma v Liptovskom Mikuláši: Hasiči vyslobodzovali z auta malé dieťa!
Zdroj: TASR

V utorok 10. júla po 10.00 hodine sme na operačnom stredisku Krajského riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline prijalo, v utorok 10. júla po 10.00 hodine, na linke 158 oznámenie od občana, že vo vozidle na parkovisku v Liptovskom Mikuláši je dieťa v uzamknutom aute a jeho matka je v šoku a nevie sa do vozidla dostať., Informuje žilinský krajský policajný hovorca Radko Moravčík.

Ako skonštatoval Moravčík, okamžite bola na miesto vyslaná policajná hliadka z Obvodného oddelenia Policajného zboru Liptovský Mikuláš aj s hasičmi. „Hliadka po príchode na miesto zistila, že vo vozidle Volkswagen Golf sa na prednom sedadle spolujazdca nachádza v detskej sedačke štvormesačné dieťa, ktoré plače. 33 ročná matka bola pri vozidle a nevedela, kde dala kľúče,“ informuje policajný hovorca.

Ďalším preverovaním bolo zistené, že žena vykladala z batožinového priestoru vozidla kočík a následne zavrela dvere na batožinovom priestore a vozidlo sa automaticky uzamklo.

„V tom si uvedomila, že má dieťa v aute. Auto sa snažila otvoriť, ale to sa jej nepodarilo ani za pomoci okoloidúcich občanov. Z uvedeného dôvodu privolaní hasiči na vozidle rozbili sklenené výplne na dverách a dieťa bolo policajtmi a hasičmi z vozidla vytiahnuté,“ konštatuje Moravčík.

Na miesto boli privolaní aj zdravotníci, ktorí prezreli dieťa a nebola potrebná jeho hospitalizácia. Kľúče od vozidla boli následne nájdené v batožinovom priestore.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM