Pavol Tomčík Hokej

Dukla Trenčín je majstrom: Mikulášania skončili druhí

Päťzápasový súboj Mikuláša a Trenčína vo finále extraligy juniorov vyšiel nakoniec víťazne pre Trenčanov. Liptáci im podľahli 2:3 na zápasy.

Ilustračný obrázok k článku Dukla Trenčín je majstrom: Mikulášania skončili druhí
Foto: Magdaléna Nahalková

MHk 32 Liptovský Mikuláš – HK DUKLA Trenčín 3:6 (2:1, 0:4, 1:1)- 3520 divákov

Góly: MORAVČÍK, VYBÍRAL, OŠKO – HOLENDA, KOYŠ, PARDAVÝ, BERÁK, ZLOCHA, KOYŠ

Keďže Mikuláš piaty súboj prehral, stav série sa upravil z 2:2 na 2:3 a rozhodol o tom, že Liptáci skončilo v sezóne 2014/ 2015 na druhom mieste a Trenčín sa stal majstrom Slovenska. Na posledný zápas sezóny sa prišlo do Mikuláša pozrieť množstvo osobností Slovenského hokeja. Na jednej strane to boli bývalí reprezentanti Jerguš Bača, Ivan Droppa, Rudolf Huna, Jozef Daňo, Eduard Hartman, Richard Lintner, Ernest Bokroš, na strane druhej nesmieme zabudnúť ani na domácu trénerskú dvojicu Pavol Paukovček a Juraj Halaj, ktorí majú taktiež skúsenosti s reprezentáciou. Keď k tomu pridáme rekordnú návštevu 3 520 divákov, tak každý kto na zápase nebol, môže naozaj ľutovať.

Prvú tretinu mali lepšiu Liptáci a vyhrali ju 2:1. V druhej časti to už bol koncert Trenčanov a stav 2:5 po nej, neveštil pre domácich nič dobrého. Tretia dvadsaťminútovka už bola opticky opäť lepšia pre domácich, no bolo to aj preto, že Trenčania už len umne výsledok bránili.

Ceny za prvé a druhé miesto odovzdával reprezentačný tréner SR-20 Ernest Bokroš a primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč.

Tréner LM Pavol Paukovček: Chlapcom nemám čo vyčítať. Odohrali dobrú sezónu a druhé miesto je im za to odmenou. Boli veľmi blízko zlata, ale satisfakciou nech im je plný štadión, ktorý bol takto plný snáď iba na extraligovovom zápase Áčka so Slovanom.

Autor: Pavol Tomčík st.
Foto: Magdaléna Nahálková

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM