Tomáš Batiz Správy

Eltek na Liptove pravdepodobne končí: Pripravuje sťahovanie prevádzky

Elektrotechnický výrobca Eltek v Liptovskom Hrádku ohlásil sťahovanie svojej prevádzky. Stovky ľudí dostanú na výber.

Ilustračný obrázok k článku Eltek na Liptove pravdepodobne končí: Pripravuje sťahovanie prevádzky
Zdroj: Dnes24.sk

Výrobca záložných napájacích zdrojov pre telekomunikačný priemysel, spoločnosť Eltek v Liptovskom Hrádku s viac ako 620 zamestnancami, pripravuje sťahovanie svojej prevádzky do Dubnice nad Váhom. Väčšina zamestnancov tak pravdepodobne príde o prácu.

Zmenia svoje sídlo

„Prezident spoločnosti nám na konci uplynulého týždňa oznámil, že celá naša spoločnosť zmení svoje sídlo. Eltek je totiž už dva roky súčasťou nadnárodnej spoločnosti Delta Group so sídlom v Taiwane, kde došlo k strategickému rozhodnutiu o konsolidácii výrobných kapacít v Európe. Výsledkom je to, že sa sťahujeme do voľných priestorov spoločnosti v Dubnici nad Váhom,“ povedal generálny riaditeľ Štefan Kuric s tým, že celý proces sťahovania by mali ukončiť do konca roka 2017.

Pracovať môžu v Dubnici

Každý zamestnanec spoločnosti dostane podľa neho ponuku pracovať v prevádzke v Dubnici nad Váhom. Tí, ktorí sa rozhodnú spoluprácu s Eltekom ukončiť, získajú odstupné nad rámec zákona. „Ideálny stav by bol, keby všetci zamestnanci prijali ponuku a išli by pracovať na našu novú adresu. V skutočnosti rátame s kľúčovými zamestnancami, aby sme zabezpečili kontinuitu výroby. Do roka presťahujeme celú technológiu a dve výrobné haly v Liptovskom Hrádku ponúkneme na prenájom alebo na predaj,“ skonštatoval ďalej.

„Rádoví zamestnanci z toho nie sú nadšení. Máme mnoho prípadov, že tu pracujú celé rodiny, teda obaja manželia, ktorí majú malé deti a teraz nevedia, čo bude ďalej. Predpokladám však, že len málo ľudí sa kvôli práci presťahuje do Dubnice nad Váhom. Uvidíme, aké podmienky nám firma ponúkne,“ skonštatoval zástupca zamestnancov v spoločnosti Eltek Pavel Frigmanský.

Primátor verí v nových investoroch

Primátor najmenšieho liptovského mesta Branislav Tréger vníma situáciu ako globalizačný proces. „Je to vec, ktorá sa opakuje, niekedy v kratších, niekedy v dlhších časových úsekoch. Už sa viackrát stalo, že firma sa z nášho mesta presťahovala alebo dokonca zrušila výrobu. Takýmto spôsobom už skončil Moltes, Ceragon či Alcatel, no zatiaľ sa vždy našiel nový investor. I keď bol Eltek jeden z najvýznamnejších zamestnávateľov na hornom Liptove, verím, že si tento región nájdu ďalší noví investori,“ vyjadril sa.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM