Pavol Tomčík Šport

Fantázia: Snoubordistka Medlová v Kreischbergu tretia!

Semifinálovými a finálovými jazdami pokračoval vo štvrtok v rakúskom Kreischbergu záverečný diel Svetového pohára v snoubordovom slopestyle žien. Obrovský úspech dosiahla Mikulášanka Klaudia Medlová.

Ilustračný obrázok k článku Fantázia: Snoubordistka Medlová v Kreischbergu tretia!
Zdroj: Dnes24.sk

20-ročná Liptáčka v stredu postúpila do šesťčlenného semifinále, ktoré dnes jednoznačne vyhrala a spoločne s Elenou Koenzovou zo Švajčiarska postúpila do finále. V ňom sa okrem tejto dvojice predstavila aj najlepšia štvorica zo stredajšej kvalifikácie. Medlovej podobne, ako včera vyšla prvá jazda, za ktorú od rozhodcov získala rovných 76 bodov a zaradila sa na bronzový stupienok za Češku Pančochovú a Fínku Ikolaovú.

V druhej jazde sa síce Klaudia už zlepšiť nedokázala (65,75 bodu), ale tretia pozícia nátlaku zvyšných súperiek odolala. V záverečnom kole Svetového pohára tak na Liptov putuje nečakaný bronz. V rámci celého seriálu Svetového pohára obsadila Klaudia Medlová 22. priečku, v slopestyle je deviatou najlepšou pretekárkou na svete.

Marek Hliničan (reprezentačný tréner SR): „Klaudia dosiahla zatiaľ najlepší výsledok svojej kariéry. Na preteku sa zúčastnilo aj niekoľko pretekárok, ktoré si na OH v Sochi v disciplíne slopestyle odniesli hodnotné umiestnenia, takže výsledok teší ešte o to viac. Olympiáda nám ušla len o pár miest, toto je teda pekná bodka za sveťákmi.“

Slopestyle ženy finále

1. Šárka Pančochová (ČR) 95,50
2. Henna Ikolaová (Fín.) 83,00
3. Klaudia Medlová (SR) 76,00

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM