Šport

Fanúšikovia lukostreľby zamierte do Palúdzky: Odštartovalo 5. kolo Slovenského pohára

Futbalový štadión FC 34 Liptovský Mikuláš - Palúdzka je dnes a v nedeľu dejiskom 5. kola Slovenského pohára v terčovej lukostreľbe. Tzv. Liptovský pohár je i tento rok memoriálom Miroslava Michalca.

Ilustračný obrázok k článku Fanúšikovia lukostreľby zamierte do Palúdzky: Odštartovalo 5. kolo Slovenského pohára
Zdroj: Dnes24.sk

Seniori, juniori, veteráni, kadeti, starší a mladší žiaci a tiež tzv. „chrobáci“ si to medzi sebou rozdajú v troch tradičných disciplínach – Olympijský, Kladkový alebo Holý luk. „Prihlásených máme 103 strelcov z 15 klubov z celého Slovenska, okrem toho sú tu aj individuálni strelci a dvaja pretekári z Poľska,“ referuje detaily tajomník preteku Vladimír Hervartovský.

Otvárací ceremoniál na pomocnom futbalovom ihrisku v Palúdzke prebehol o 9:45 hod. Kvalifikácia v kladkovom a holom luku odštartovala o 10:00 hod. a potrvá do 12:30 hod. Kvalifikácia v najsledovanejšej disciplíne Olympijský luk je na programe od 14:15 do 17:00 hod. Piaty diel Slovenského pohára vyvrcholí pre všetky tri disciplíny v nedeľu od 9:45 hod. Všetko odštartujú tzv. eliminácie a tí najlepší sa následne predstavia vo finále.

V Palúdzke chýba aktuálne najlepšia dvojica slovenskej lukostreľby – Boris Baláž a Alexandra Longová. Pretekár LŠLK Liptovský Mikuláš v týchto dňoch bojuje v čínskom Nankingu o dobré umiestnenie v rámci Olympijských hier mládeže a „Alex“, čerstvá držiteľka historického bronzu z majstrovstiev Európy mládeže v slovinskej Ľubľane, si aktuálne užíva zaslúženú dovolenku.

Autor článku: Pavol Tomčík
Na ilustračnej snímke zľava: Matúš Durný (predseda SLZ), Vladimír Hervartovský

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM