Rôzne

Ferdo mravec rozhýbal stovky detí: Takto cvičia poriadni škôlkari

Viac ako tri stovky detí z mikulášskych materských škôl a okolia spojila jednotná myšlienka. Zahodili hračky a so svojou obľúbenou rozprávkovou postavičkou Ferdom mravcom sa pustili do pohybového maratónu. V jednom čase na desiatich miestach cvičili vopred dohodnuté cviky.

Ilustračný obrázok k článku Ferdo mravec rozhýbal stovky detí: Takto cvičia poriadni škôlkari
Zdroj: Dnes24.sk

Spoločné cvičenie odštartovalo presne o 10:10 hod. rádio Liptov, ktoré celú nasledujúcu hodinu hralo iba deťom. S nápadom prišiel futbalový klub MFK Tatran Liptovský Mikuláš. „Chceme robiť pre deti niečo viac ako len to, že prídu k nám a zatrénujú si. Nápad vznikol počas čítania knihy s pohybovými aktivitami, ktorú sme tento rok vydali. Chcel som urobiť ústretový krok. Keďže deti chodia k nám počas detskej olympiády, teraz sme chceli prísť my k nim,“ vysvetlil Juraj Sabol, koordinátor mládeže MFK Tatran.

Do maratónu sa ochotne zapojilo všetkých desať oslovených materských škôl. „Veľmi vítame každý takýto projekt alebo aktivitu. Sú tu detičky v predškolskom veku, pretože sú fyzicky už zdatnejšie, ale pridali sa k nám aj mladšie deti. Veľmi sa na tento deň tešili,“ uviedla Mária Adlerová, riaditeľka materskej školy Agátik na sídlisku Podbreziny.

Pomoc študentov

Jednotlivé cviky deťom precvičovali študenti Fakulty športu z Banskej Bystrice. „Spojili sme príjemné s užitočným, pretože nemajú možnosť veľmi praxovať. Toto je pre nich akýsi krst ohňom, kde si môžu vyskúšať ako sa s detičkami pracuje, keďže to bude ich budúce povolanie,“ dodal J. Sabol.

9. októbra 2014: Minimaratón s Ferdom mravcom
25
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM