Michal Paška Futbal

Finančné suchoty neobchádzajú ani futbalový Tatran

Futbalové zrkadlo nastavila činovníkom v MFK Tatran Liptovský Mikuláš dnešná konferencia. Reč bola nielen o činnosti jednotlivých tímov v minulom roku, ale i o ekonomickej situácii v klube.

Mikulášsky účastník druhej futbalovej ligy zimuje po jeseni na poslednej priečke. Jediným cieľom áčka je pochopiteľne záchrana. V Tatrane cítiť odhodlanie urobiť všetko preto, aby sa aj po aktuálnej sezóne v Liptovskom Mikuláši hrala druhá najvyššia slovenská futbalová súťaž.

Prezident si želá správne vykročenie

Konferenciu otvoril viceprezident klubu Dušan Vinčur, po ňom sa slova ujal šéf klubu a viceprimátor mesta Jozef Repaský. Ten zhrnul uplynulý rok v podaní áčka MFK Tatran. „Po skončení vlaňajšej sezóny vládla so šiestym miestom spokojnosť, prepisovala sa klubová história. Vlaňajší rok nás potešil, priniesol aj smútok. V aktuálnej sezóne sme po jeseni na poslednom mieste. Na jar sme pripravení zabojovať o čo najlepšie umiestnenie,“ zdôraznil prezident klubu.

Verí, že áčko vkročí do jarných odvetných bojov správnou nohou. „Základom úspechu bude dôvera medzi trénermi, hráčmi a funkcionármi. Verím, že sa odpútame z dna tabuľky a prilákame na štadión čo najviac divákov.“

**Potenciál mládeže si naplno uvedomujú ** Na výročnej schôdzi sa pri hodnotení, pochopiteľne, nedá obísť ani nevyhnutná súčasť futbalového súkolesia. Ňou je nepochybne práca s mládežou, ktorej v Tatrane prikladajú veľký význam. Pripomenieme, že MFK Tatran pri výchove mladých talentov spolupracuje aj s okoličianskou základnou školou a Obchodnou akadémiou. Riaditelia obidvoch škôl boli na konferencii prítomní.

Mládež je v MFK Tatran parketou manažéra Jaroslava Grantnera. Ten zdôraznil význam systematickej a kvalitnej práce s mládežou. „Som presvedčený o tom, že sme na správnej ceste. Máme silné mužstva s potenciálom. Novinkou je, že dorast má profesionálneho trénera,“ povedal okrem iného manažér mládeže.

Peniaze, peníze, peňeži…

Futbalový Tatran by mal v tomto roku dosiahnuť príjmy vo výške približne 221-tisíc. Výdavky sú naplánované na sumu 261-tisíc. Tatran má tak zatiaľ v hospodárení deficit vo výške 40-tisíc eur. Finančnej situácii v klube sa na konferencii venoval výkonný riaditeľ klubu Martin Pohlod a predseda dozornej rady Milan Mikušiak. Najväčším podporovateľom klubu i naďalej zostáva mikulášska radnica. V diskusii vystúpil aj jej šéf, primátor Liptovského Mikuláša Alexander Slafkovský.

„Situácia nie je ružová. Momentálne klub podporujeme asi maximálne, ako vieme prispieť. Pokiaľ budeme môcť prispieť viac, určite tak urobíme. Zatiaľ sme nezískali príjmy predaja majetku mesta: Domu služieb s okolitými pozemkami a komplex budov, v ktorých donedávna sídlil Bytový podnik,“ uviedol primátor.

Pripomenul, že futbalu sa venuje najväčší počet športovcov v meste. „Mládežnícke tímy sú slušne obsadené. Najdôležitejšie je, aby bola zachovaná starostlivosť o mládež. Výsledky áčka sú čerešničkou na torte,“ dodal Alexander Slafkovský.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM