Michal Paška Iné športy

Fitness: Mikuláš má novú juniorskú vicemajsterku Európy

Dominika Multáňová (19) v Liptovského Mikuláša je novou vicemajsterkou Európy vo fitness do 163 cm. Obhajoby minuloročného prvenstva jej len o jeden bod vyfúkla Estónka Kristína Koroljak.

Z Majstrovstiev Európy v Santa Suzanne (4. – 6. máj) pricestovala Dominika spolu so svojím trénerom Ľubomírom Kučerom v pondelok 7. mája krátko pred 21. hodinou. Novú vicemajsterku privítala liptovskomikulášska stanica naozaj veľkolepo napriek tomu, že domov priniesla len striebro.// „Tak určite to nie je sklamanie. Síce mi prvenstvo ušlo iba o bod, je to životný úspech, nakoľko tie dievčatá, ktoré súťažili boli silné a konkurencia skutočne rastie z roka na rok, takže som veľmi rada ako som skončila,“// zhodnotila pretek Dominika pre mikuláš24 bezprostredne po príchode domov.

Najťažšími súperkami jej boli pretekárka Maďarska, samotná víťazka a na treťom mieste umiestnená Rumunka Laura Cupsa. „Nečakala som, že ju porazím, pretože minulý rok na jeseň vyhrala absolútnu majsterku sveta,“ pokračuje Dominika.

Pomohla choreografia

Príprava na „Európu“ prebiehala podľa slov Dominiky štandardne. S kvalitných tréningom a podporou rodiny odchádzala do Barcelony v dobrej kondícii. „Určite však rozhodla choreografia, za ktorú vďačím môjmu trénerovi, pretože on to celé vymyslel, aby sme stavili na hudbu piesne Alelujah. Som rada, že som si od neho dala poradiť.“ Zostava mikulášskej fitnessky priniesla na preteky niečo netradičné. „Zostava bola výnimočná v tom, že nebola otrepaná, bola choreograficky výborne zvládnutá, získala vysoký umelecký dojem a Dominika zvládla dobre všetky technické prvky, ktoré tam mala,“ pochválil výkon svojej zverenky Ľubomír Hečko.

**Nástupkyňa Czoborovej **

Ľubomír Hečko je nie len osobným trénerom liptovskomiku­lášskej rodáčky, ale trénuje aj na celoštátnej úrovni. „Preto viem s určitosťou povedať, že po Zore Czoborovej alebo Mariette Žigalovej prebrala štafetu.“

Z liptovskomi­kulášskej posádky sa na Majstrovstvách Európy umiestnili ešte Tatiana Piačková, ktorá skončila štvrtá v disciplíne bodyfitness do 163 cm, Dominik Števaňák v kategórii do 75 kg piaty a Tomáš Števaňák deviaty v klasickej kulturistike.

skk foto: skk

Dominika_multanova
3
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM