Tomáš Batiz Správy

FOTO priamo z akcie: Ondrašovská horička privítala stovky pretekárov

V mestskej časti Ondrašová sa stretli priaznivci behu. Na tradičnej Ondrašovskej horičke nechýbali opäť ani profesionálni športovci.

Ilustračný obrázok k článku FOTO priamo z akcie: Ondrašovská horička privítala stovky pretekárov
100
Galéria
Zdroj: ŠK Kriváň Liptovská Ondrašová

Príjemné, skoro letné počasie, sprevádzalo pretekárov počas 34. ročníka Ondrašovskej horičky, ktorá aj tento rok prilákala množstvo športovcov z celého Liptova, ale aj zahraničia. “Som nesmierne rád, že sa pretekov zúčastnili aj bežci z Opavy. Vyšlo nám počasie, ľudia sa bavili a to je hlavné. Pozitívne ďalej je, že na preteky prišlo opäť niečo cez 200 štartujúcich,” povedal Ľuboš Trizna, poslanec za mestskú časť Liptovská Ondrašová.

S novinkou

Na pretekárov tento rok čakala pozmenená trať, ktorú museli organizátori o niečo predĺžiť. „Dôvodom sú stavebné práce na pôvodnej trati Ondrašovskej horičky, takže prioritne z tohto dôvodu sme museli zmeniť trasu,“ skonšta­toval Bačík, organizátor pretekov.

Favoriti nesklamali

Víťazom hlavnej kategórie na 14-tisíc metrov sa stal očakávane Branislav Šarkan z Kysuckého Nového Mesta, ktorý do cieľa prišiel v čase 52:20.

Medzi ženami triumfovala Adéla Esentiérová z Extrém Baláž team Ostrava. Jej čas na trati 7600m bol v cieli 31:56. Organizátori nezabudli ani tento rok na najmenších, pre ktorých pripravili krátku 30-metrovú trať.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM