Tomáš Batiz Správy

FOTO: Spomienka na významného rodáka, na ktorého môžme byť právom pyšní

V Liptovskom Mikuláši si pripomenuli 79. výročie úmrtia slovenského básnika. Nie však hocijakého. Martina Rázusa, nášho rodáka, pozná takmer každý milovník kvalitnej poézie.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Spomienka na významného rodáka, na ktorého môžme byť právom pyšní
Zdroj: Mesto Liptovský Mikuláš

Mesto Liptovský Mikuláš v spolupráci s Maticou Slovenskou už každoročne organizuje spomienku na významného slovenského básnika, politika a evanjelický kňaza. Reč je o Martinovi Rázusovi, rodákovi z Liptovského Mikuláša, ktorý zomrel 8. august 1937.

„Tento významný Slovák je vzorom pre mnohých z nás a aj naše mesto vedieme smerom zachovávania národovectva, slovenskej kultúry a tradícií, čoho potvrdením je aj nedávne schválenie partnerstva medzi našim mestom a srbskou Bačka Palankou, kde žije tisícka Slovákov hrdo hlásiacich sa k nášmu národu,“ povedal vo svojom príhovore Ján Blcháč, primátor mesta Liptovský Mikuláš.

Spomienka na významného mikulášskeho rodáka napíše budúci rok svoje 80. výročie. Vedenie mesta verí v bohatú účasť. „Budúci rok si pripomenieme okrúhle 80. výročie skonu tohto velikána, verím, že sa stretneme pred jeho pamätníkom dôstojne a vo veľkom počte,“ poznamenal na záver primátor Blcháč.

FOTO: 79. výročie úmrtia Martina Razusa
5
Galéria
Zdroj: Mesto Liptovský Mikuláš
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM