Pavol Tomčík Futbal

Futbal: Po troch jarných prehrách statočné víťazstvo nad Bardejovom!

Futbalisti Liptovského Mikuláša v sobotu 29. marca konečne prelomili smolu a po prvýkrát na jar bodovali. V Okoličnom si to, zaslúžene, odskákal silný Bardejov.

Ilustračný obrázok k článku Futbal: Po troch jarných prehrách statočné víťazstvo nad Bardejovom!
Foto: Michal Paška

Mužstvo trénera Vladimíra Goffu už v 7. minúte prišlo o svojho kapitána Miroslava Latiaka, ktorý podľa prvých informácií po strete so súperom utrpel zlomeninu prsta na ruke. V 29. minúte síce dal na túto nepríjemnosť zabudnúť Srb Matič, jeho gól na 1:0 však onedlho znegovala červená karta Mizeráka. Dvojitá rana však paradoxne Liptákom skôr pomohla.

Mužstvo sa zomklo a ešte do polčasu pridalo druhý gól. Ten sa napokon ukázal, ako rozhodujúci. Hostia z Bardejova počas 60 minútovej presilovky totiž dokázali len skorigovať na konečných 1:2. V príjemnom slnečnom počasí tak dve stovky najvernejších priaznivcov MFK Tatran odprevadili svojich hrdinov do šatne pokrikom: Ďakujeme! Tretie víťazstvo v sezóne znamená, minimálne na jeden deň, zníženie straty na predposledné Pohronie na hrateľné dva body.

MFK Tatran Liptovský Mikuláš – Partizán Bardejov 2:1 (2:0)
Góly: 29. a 45. Matič – 62. Berecký
Rozhodovali: Fajčík – Jenčura, Kubačka
Žlté karty: Kucharčík, Pastva – J. Zápotoka, Kuhajdík
Červená karta: 32. Mizerák (L. Mikuláš) za hrubý faul
Divákov: 230
Zostava MFK Tatran: Šavol – Kubena, Kucharčík, Mizerák, Latiak (10. Hoferica), Matič, Moravčík, Pastva, Jánošík (81. Staš), Chomistek, Hanzeľ (61. Balluch)

Hlasy po zápase

Vladimír Goffa (tréner MFK Tatran): „Dlho sme hrali o jedného hráča menej v poli, takže padla akákoľvek naša koncepcia z prípravy na zápas. Vedeli sme, že v Matičovi sa skrýva veľký potenciál, ale v troch predošlých dueloch sa ešte nepresadil. Konečne mu to vyšlo. Oceňujem súdržnosť a disciplínu môjho mužstva.“

Goran Matič (strelec dvoch gólov MFK Tatran): „Bol to veľmi ťažký zápas. Výsledok je prácou celého tímu. Dal som dva góly, som veľmi spokojný.“

Na snímke: Goran Matič v plnom nasadení

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM