Tomáš Batiz Šport

Futbalistov Mikuláša šťastie obchádza. Remizovali gólom v nadstavenom čase

V zápase 16. kola druhej futbalovej ligy privítali futbalisti MFK Tatran Liptovský Mikuláš súpera z Baníka Ružinej.

Ilustračný obrázok k článku Futbalistov Mikuláša šťastie obchádza. Remizovali gólom v nadstavenom čase
Foto: Tomáš Batiz / Zdroj: Dnes24.sk

Už od prvých minútach si oba tímy uvedomovali dôležitosť dnešného zápasu, pretože domáci Liptovský Mikuláš pred týmto zápasom bol na predposlednej priečke s trinástimi bodmi, posledná Ružiná s ôsmimi.

Prvý strelecký pokus zaznamenali domáci, po prihrávke Maleca pálil vysoko nad Janec. V 13. minúte hlavičkoval po štandardnej situácii Balaška, jeho pokus skončil nad brvnom. Hlavičkové zakončenia sa striedali na oboch stranách, nebolo tomu inak aj v 21. minúte, keď po centri Ballucha mieril tesne nad brvno Labun. Do polčasovej prestávky sa strelou spoza 16-tky predstavil Teixeira, ktorý však mieril iba do Šavola.

Začiatkom druhého polčasu vyslal center z ľavej strany Urbánek, na loptu si nabiehal Kurták, ktorý v páde neprekonal mikulášskeho brankára. Zlomový moment stretnutia prišiel v 53. minúte, keď po druhej žltej karte išiel predčasne pod sprchy Teixeira.

Liptovský Mikuláš počas celej presilovky o jedného hráča držal loptu na svojich kopačkách, súpera nepripustil k niečomu. V 63. minúte potiahol loptu po ľavej strane striedajúci Morong, jeho center skončil na hlave Maleca, ktorý však hlavou neprekonal Michálika. O niekoľko minút to skúšal spoza 16-tky Fuják, jeho pokus skončil tesne vedľa pravej tyče. Na Fujákov pokus naviazal o minútu Malec, ktorý krížnou strelou preveril ružinského brankára. Aktivita domácich pokračovala strelou Labuna, ktorý pred brankárom nebol dôrazný. Tento hráč to skúšal aj o dve minúty, po tom čo jeho strelu kolenom vyrazil na roh Michálik.

Po dlhom trápení sa futbalisti Liptovského Mikuláša dočkali gólu, keď v 88. minúte dotlačil loptu na dva krát do brány Šupej. Radosť z gólu však netrvala dlho, Ružiná v oslabení o jedného hráča dokázala v nadstavenom čase vyrovnať zásluhou Krumáka.

MFK Tatran Liptovský Mikuláš – TJ Baník Ružiná 1:1 (0:0)

Góly: 88. Šupej – 90. Kurák . ŽK: 43. Lišivka, 52. Malec – 38. Kurák, 41. Ometák, 45. Teixeira

ČK: 54. Teixeira (Ružiná) po druhej ŽK

Rozhodovali: Matúš – Vindiš, Ferenc.

Divákov: 262.

Liptovský Mikuláš: Šavol – Janec, Kubena, Labun , Mizerák (53. Fuják), Šupej, Lišivka, Moravčík, Balluch (62. Morong), Pastva (75. Popík), Malec.

Ružiná: Michalík – Ferenc, Štajer, Marko (60. Krško), Urbánek, Kamendy (68. Strelka), Teixeira, Boháčik , Ometák (46. Hladík), Kurták, Balaško.

Ján Karaffa (tréner Liptovského Mikuláša): „Pokračuje naša strelecká nemohúcnosť, aj dnešný zápas si myslím, že sme mohli rozhodnúť už v prvom polčase, boli tam na to príležitosti. Po vylúčení hráča hostí tých šancí už bolo skutočne veľa, mali sme to premeniť skôr. Nakoniec sa nám však podarilo dať gól, ale videli ste ten záver. Sme veľmi smutní, že sa nám nepodarilo získať tri body, pretože len sme naviazali na tú našu streleckú nemohúcnosť z predchádzajúcich zápasov.“

autor: Tomáš Batiz, foto: Radovan Revaj, video: TV Liptov

futbal_lm_Ruzina
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM