Tomáš Batiz Futbal

Futbalová pozvánka na víkend: Derby zápasy v Teplej či Pribyline, šláger kola v Hubovej

Futbal na Liptove bude pokračovať aj tento víkend. Pozrite si kompletnú pozvánku prvej triedy s podrobnou analýzou.

Ilustračný obrázok k článku Futbalová pozvánka na víkend: Derby zápasy v Teplej či Pribyline, šláger kola v Hubovej
Foto: Tomáš Batiz

Prvý októbrový víkend prináša vo futbale na Liptove zmenu v hracom čase. Všetky stretnutia sa odohrajú o 14:30. Priaznivci sa určite v tomto kole majú načo tešiť a prídu si na svoje. V najvyššej súťaži sa odohrajú derby zápasy, ktoré sme už dlho nevideli. Liptovská Teplá privíta trápiacu sa Liskovú a v Pribyline sa predstaví líder z Kokavy. Kompletná pozvánka 9. kola I. triedy v našom okrese.

TJ PARTIZÁN ĽUBEĽA vs ŠK BOBROVEC

V zápase dvoch doteraz veľmi príjemných prekvapení jesennej časti súťaže narazí domáci tím z Ľubele na ambicióznych hostí z Bobrovca. Tradičné stretnutie dvoch rivalov, na ktoré sme v okresných súťažiach už dlhodobo zvyknutí, prinesie oku lahodiaci futbal. V posledných dvoch sezónach v súbojoch týchto mužstiev platilo heslo „môj dom, môj hrad“, pričom skóre z týchto zápasov bolo 7:7. Obidva tímy prechádzajú zápasy nezvládli a pripísali si tesné prehry s ružomberskými tímami. Rozbehnutý Bobrovec zastavila Hubová a Ľubeľa prehrala vo Švošove. Stretnutie nemá favorita, no predpokladám, že motto z predošlých sezón bude pokračovať. Góly uvidíme na oboch stranách, no hráči Ľubele potvrdia, že na domácom trávniku sú silní a pripíšu si do tabuľky tri body.

OŠK LIKAVKA vs OŠK ŠVOŠOV

Stretnutie dvoch ružomberských tímov uvidia diváci v Likavke, kde pricestuje mužstvo Švošova. Súboj dvoch tímov z hornej časti tabuľky sľubuje kvalitný futbal. Švošov na svojho súpera stráca v tabuľke len dva body, čo znamená, že o motiváciu bude postarané. Oba celky na jeseň predvádzajú výbornú hru, no čo je dôležité strieľajú góly. Domáci hráči majú na konte po ôsmich odohratých zápasoch už šestnásť gólov, pričom na konci minulého ročníka po dvadsiatich šiestich ich mali dokopy len dvadsaťtri, teda ani gól na zápas. Ani jedno z mužstiev si nepripustí, žeby v tomto zápase mohlo prehrať. Tak ako z gólov, aj z bodov sa budú tešiť obidva tímy, pretože sa zrodí remíza 2:2.

TJ POĽANA HUBOVÁ vs ŠK AGRO BANÍK DÚBRAVA

Šláger kola, v ktorom sa stretne druhý tím tabuľky s tretím sa odohrá v Hubovej, kam zavíta Dúbrava. Domáci už dlhší čas potvrdzujú, že patria medzi stálice najvyššej súťaže, ktoré nezvyknú bojovať o záchranu ale práve naopak držia sa v horných poschodiach tabuľky. Inak tomu nie je ani v tomto ročníku, ktorý odštartovali výborne, majú na konte šestnásť bodov a sú na treťom mieste. Dúbrava naskočila do okresu odhodlaná veľmi rýchlo vrátiť sa na mapu krajských súťaží Stredoslovenského futbalového zväzu a to doteraz aj potvrdzuje, keď sa nachádza na druhom mieste len o bod za Liptovskou Kokavou. V tomto zápase budú rozhodovať viac ako forma mužstiev, ktorá je na oboch stranách podobná, skúsenosti. Tých majú z ťažkých zápasov, v ktorých ide o veľa viac hosťujúci hráči. Dúbrava pricestuje do Hubovej veľmi dobre pripravená a koncentrovaná, presadí sa minimálne trikrát a zvíťazí

OŠK LUDROVÁ vs ŠK DEMÄNOVÁ

V dueli dvoch tímov z druhej polovice tabuľky privíta domáca Ludrová na svojom štadióne Demänovú. Domácim patrí deviata priečka so ziskom desiatich bodov. Hostia jeseň nezačali vôbec dobre a sú tretí od konca s ôsmymi bodmi. Ludrová sa momentálne nachádza v slabšej forme, keď si z posledných troch zápasov pripísala na konto len jeden bod a absolútne nezvládla dôležité zápasy s Dúbravou, Pribylinou a Kokavou. Ludrovčania si určite uvedomujú, že ich aj tentoraz čaká nároční súper, no ich skúsení hráči na svojom trávniku už ďalšie zaváhanie nedopustia a pripíšu si cenné tri body. Tie im zaručia, že nestratia z dohľadu hornú časť tabuľky, kde sa určite chcú a budú pohybovať.

TJ PRIBYLINA vs TJ DRUŽSTEVNÍK LIPTOVSKÁ KOKAVA

Všetky oči futbalových priaznivcov na Hornom Liptove upriamia svoju pozornosť na zápas v Pribyline, kde sa predstaví Liptovská Kokava. Stretnutie ako hrom, ktoré bude plné emócií a túžbe po víťazstve, čaká nie len na hráčov, rozhodcov či funkcionárov ale hlavne divákov, ktorých príde na zápas určite veľmi veľa. Hráči Kokavy od začiatku sezóny dokazujú, že do najvyššej súťaže patria a že ich 3.mieste v predošlej sezóne nebola náhoda. Po ôsmich zápasoch im patrí prvé miesto s najlepšou obranou, ktorá inkasovala len desať gólov. Pribylina v minulej sezóne okúsila ako chutí chlebík v krajských súťažiach, no dlho sa neohriala a z V.ligy po roku vypadla späť do okresu.

Hostia na víťaznej vlne

Kokava od poslednej prehry v Likavke na nulu zaznamenala tri výhry, v ktorých strelila dokopy až dvanásť gólov, takže sa nachádza vo vynikajúcej ofenzívne ladenej forme. Naopak Pribylinčania od úvodu pochopili, že ich v tejto sezóne nečaká žiadna prechádza a momentálne sa nachádzajú s desiatimi bodmi na desiatom mieste. V tomto stretnutí sa môže stať naozaj hocičo. Predpokladám, že góly padnú do oboch sietí, rozhodca bude musieť krotiť vášne, ukáže viacero žltých kariet a do vrecka siahne aj po červenú. Vo vybičovanom dueli sa ale nakoniec budú tešiť hostia, ktorí sú v lepšej forme, plní eufórie a odhodlania udržať si pozíciu lídra, čo najdlhšie.

OŠK RENOP LIPTOVSKÁ TEPLÁ vs OŠK LISKOVÁ

Ďalšie derby stretnutie susedných obcí sa odohrá v Liptovskej Teplej, kde sa predstaví Lisková. Naposledy mohli diváci takýto duel sledovať v sezónach 2010/2011 a 2011/2012. V nich sa z výhier vždy tešila Lisková, v sezóne 2010/2011 po kontumačnej výhre doma a výsledku 2:3 vonku. V sezóne 2011/2012 po dvoch suverénnych výsledkoch 0:4 von a 5:1 doma. V aktuálnej sezóne však na seba narazia úplne rozdielne mužstvá a Teplania budú chcieť prepísať historické štatistiky. Domáci sa nachádzajú v lepšej forme, ako nováčik súťaže hrajú atraktívny a útočný futbal, čo dokumentuje najviac strelených gólov na ich konte, až dvadsaťpäť a po štyroch výhrach a štyroch prehrách im patrí ôsme miesto.

Trápenie Liskovej

Hostia sa naopak od úvodu sezóny trápia a predvádzajú podpriemerné výsledky, na ktoré nie sú nároční diváci v Liskovej rozhodne zvyknutí. Liskovčania budú v tomto stretnutí určite pod väčším psychickým tlakom a imperatív nutnosti zvíťaziť im môže veľmi uškodiť. Hráči Liptovskej Teplej zaknihujú víťazstvo a presadia sa minimálne trikrát, pričom od strelecky impotentných hostí inkasujú len raz.

TJ ŠTART LIPTOVSKÝ JÁN vs TJ DRUŽBA SMREČANY – ŽIAR

Posledné derby stretnutie 9.kola sa odohrá v Liptovskom Jáne, kam pricestujú hráči Smrečian. Zápasy týchto dvoch mužstiev môžeme v najvyššej súťaži sledovať od sezóny 2009/2010, čo je dokopy sedem sezón. Bilancia v štrnástich zápasoch je nasledovná: 6 remíz, 3 výhry Liptovského Jána a 5 výhier Smrečian, so skóre 15:16 v prospech Smrečian. Štatistika nesmierne vyrovnaná či už na výsledky alebo strelené góly. V štrnástich zápasoch pritom len v jednom prípade padli viac ako štyri góly. Gólové hody nemožno očakávať ani tentoraz. Bude to súboj dvoch defenzív, no viac ako to, bude rozhodovať psychické rozpoloženie domácich hráčov, ktorých mohol nakopnúť posledný zápas a zisk prvého bude v sezóne. Nadviažu na dobrý výkon z Demänovej? Predpokladám, že po dramatickom priebehu zvíťazia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM