Tomáš Batiz Futbal

Futbalová sezóna vrcholí: Akým tímom z Liptova hrozí vypadnutie?

Už o pár týždňov sa skončí sezóna 2018/2019. Vo viacerých súťažiach majú zastúpenie práve aj liptovské tímy. Hrozí im vypadnutie?

Ilustračný obrázok k článku Futbalová sezóna vrcholí: Akým tímom z Liptova hrozí vypadnutie?
Foto: Tomáš Batiz

Liptov najlepšie reprezentujú hráči MFK Ružomberok. Fortunaligový tím spod Čebraťa má jedno kolo pred koncom sezóny už isté tretie miesto v tabuľke ako aj účasť v predkolách Európskej ligy UEFA.

Dobrou vizitkou Ružomberčanov je aj ích „béčko“, ktoré v silnej konkurencii III. ligy Stredoslovenského futbalového zväzu, vedie súťaž s osembodovým náskokom pred druhou Rimavskou Sobotou. V podstatne horšej situácii sú hráči Liptovskej Štiavnice. Tí sa nachádzajú štyri kolá pred koncom na poslednom mieste a s najväčšou pravdepodobnosťou III. ligy opustia. Stred tabuľky si bez veľkého tlaku uhrajú hráči Liptovského Hrádku.

Skvelá sezóna Tatranu

Futbalisti MFK Tatran Liptovský Mikuláš odohrajú tento víkend posledné kolo II. ligy. Už teraz si však môžu povedať, že sezóna 2018/2019 bola pre nich poriadne

V nelichotivej situácii sú ale futbalisti Závažnej Poruby. Tradičnému zástupcovi IV. ligy hrozí po niekoľkých rokoch, že vypadne do V. ligy. Závažná Poruba je aktuálne v štrnásťčlennom pelotóne tímov na ôsmom mieste, no po skončení sezóny príde o šesť bodov, ktoré ju razom dávajú do pozície ašpiranta na vypadnutie.

Palúdzka na pokraji vypadnutia

Niekoľkoročný účastník V. ligy skupiny B sa s najväčšou pravdepodobnosťou rozlúči so súťažou v rámci Stredoslovenského futbalového zväzu. Palúdzka si počas tejto sezóny pripísala na svoje konto iba jedno víťazstvo. Na predposledné Liptovské Sliače stráca štyri body, no v posledných štyroch kolách ju už čakajú súperi z vyššej časti tabuľky.

Komu hrozí vypadnutie v kraji?

  • Liptovská Štiavnica (III. liga)
  • Závažná Poruba (IV. liga)
  • Liptovské Sliače (V. liga)
  • Palúdzka (V. liga)

Komu hrozí vypadnutie v okrese?

  • Bobrovec (6. liga)
  • Černová (6. liga)
  • Stankovany (7. liga)

foto: Ilustračné

Ako to vyzerá na liptovských futbalových trávnikoch si môžete pozrieť vo fotogalérii.

FOTO: ŠK Demänová - OŠK Švošov
9
Galéria
Foto: Tomáš Batiz
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM