Futbal

Futbalový galavečer je späť: Pocestujte na zápas prvej anglickej ligy

Mikulášsky klub MFK Tatran bude opäť po roku bilancovať. Na pomaly už tradičnom galavečeri, na ktorom sa stretnú všetky družstvá, sa bude spomínať na uplynulý rok a ocenia sa najlepší hráči.

Ilustračný obrázok k článku Futbalový galavečer je späť: Pocestujte na zápas prvej anglickej ligy
Foto: Slávka Kellová

Futbal je hra a hrať by sa mal človek pre radosť. Tak znie názov a aj myšlienka galavečera, ktorý mikulášsky futbalový klub organizuje, aby priblížil verejnosti dianie v klube. Tretí ročník podujatia sa uskutoční v stredu 4. decembra o 16:30 hod. v Dome kultúry.

O filozofii podujatia a o novinkách sme sa porozprávali s Martinom Pohlodom, výkonným riaditeľom klubu.

Aký je cieľ tohto podujatia?

Filozofia podujatia je nezmenená. Zadefinované sú dva primárne ciele. Chceme najmä informovať o klubovej činnosti v roku 2013. Okrem toho opäť vyhodnotíme najlepších hráčov už v dvanástich našich kategóriách, keďže v tejto sezóne sme rozšírili naše kategórie o ženské družstvo.

Čo Vás viedlo k organizácii podujatia a prečo práve v predvianočnom ča­se?

Chceli sme, aby mikulášska verejnosť mala možnosť nahliadnuť do „kuchyne“ klubu. Záver roka je navyše vo viacerých inštitúciách časom bilancovania a to nielen v športe. Mesiac december je najkrajším obdobím v roku, ľudia sú pokojnejší a plní očakávania Vianočného obdobia. Pre nás je to ideálne obdobie na prezentovanie práce klubu. Teší ma, že účasť potvrdili významné osobnosti slovenského futbalu Jozef Kliment – generálny sekretár SFZ, Peter Dedík – projektový manažér SFZ a Ivan Galád – tréner slovenskej reprezentácie do 21 rokov.

Pre koho je podujatie prístupné?

Podujatie je prístupné pre všetkých a vstup bude bezplatný. Apelujem najmä na rodičov. Je badať rozdiel na tvári dieťaťa, ktorého ocko či mamka sú na podujatí prítomní. Samozrejme, v pozitívnom slova zmysle. Dieťa potrebuje cítiť podporu v tom čo robí. Futbal je zmysluplnou záležitosťou.

Čo je najväčším lákadlom podujatia?

Najväčším lákadlom je prvá cena v tombole, ktorá je novinkou tohto podujatia. Bude ňou trojdňový zájazd na zápas prvej anglickej ligy medzi mužstvami FC Chelsea vs. Everton, ktorý sa odohrá 22. februára 2014. V cene sú zahrnuté dve spiatočné letenky, poistenie a ubytovanie v trojhviezdičkovom hoteli a doplnkový program v Londýne.

Komu bude adresovaný výťažok z tomboly?

Výťažok z tomboly bude poukázaný na charitatívny účel. Pre mňa je najdôležitejšie z celého podujatia práve ten odkaz, že už deti musíme učiť starostlivosti o tých, ktorí to potrebujú najviac.

Je názov podujatia charakteristický a vlastný Vášmu klubu?

Myslím si, že sa o to v klube snažíme. Čo však môžem s istotou povedať, tento názov nie je charakteristický pre slovenský futbal ako celok. Futbal nevznikol preto, aby si ľudia ubližovali či osočovali sa. V zahraničí je každý zápas doslova festivalom! Lebo všetci v slovenskom futbale sme zodpovední za súčasný stav. Všetci, okrem detí! Tie usmerňujeme my dospelí.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM