Slávka Kellová Hokej

Futbalový sviatok v Palúdzke: Hokejisti pomáhajú talentom

Sobotné popoludnie patrilo na futbalovom štadióne v liptovskomikulášskej mestskej časti Palúdzka futbalu, hokeju a tiež deťom. Všetky tieto tri aspekty sa spojili, aby spoločne podporili a vytvorili jeden spoločný projekt - neziskovú organizáciu, kto

Liptovskomikulášsky hokejový klub je rodiskom takých mien svetového významu ako Ján Laco, Martin Cibák, Rudolf Huna či Marek Uram. Práve oni sa stali tvárami projektu Hokejové talenty, ktorý má dať hokejovým nádejam možnosť kvalitnej prípravy už v začiatkoch. Záujem o hokej totiž v posledných rokoch nie len v Liptove upadá. Dôvodom sú aj financie. „Chceme aby rodičia pochopili, že hokej nie je drahý šport, ale ide najmä o to, aby primäli svoje dieťa športovať. Rozhodli sme sa preto, že deťom prvých až tretích hokejových tried zapožičiame kompletnú výstroj, tak ako to bolo dakedy. Rodičia majú teda prvé tri ročníky, kým zistia aký je záujem ich dieťaťa o hokej a či v ňom drieme nejaký talent, takmer zadarmo,“ približuje formu realizácie projektu jeden z jej iniciátorov Martin Cibák. Prvotne projekt podporuje liptovskomikulášsku mládež, ale požiadať o pomoc môže ktokoľvek.

Spoločne s ďalšími mikulášskymi odchovancami sa o myšlienke pomôcť tunajšiemu mládežníckemu hokeju rozprávali už dlhšiu dobu. Príkladom sú zahraničné kluby, ktoré bežne podporujú neziskové organizácie. Ak sa pomoc sponzorov zvýši, členovia neziskovej organizácie majú v pláne organizovať aj hokejové campy či akadémie. Takýmto spôsobom sa dajú deti vychovávať do 14–15 roku, kým sa z nich nestanú poloprofesionáli.

Viac info na www.hokejovetalenty.sk

video: Leopold Martinka foto: skk

Futbalový sviatok v Palúdzke: Hokejisti pomáhajú talentom
1
Galéria
hojeisti
22
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM