Slávka Kellová Vodný slalom

Future Team Slovakia pokračuje vodným slalomom

Vo vodáckom Areáli Ondreja Cibáka v Liptovskom Mikuláši sa pripravuje 20 slovenských mládežníckych vodnoslalomárskych talentov. Ide o ďalšie pokračovanie projektu Future Team Slovakia, ktorého cieľom je poskytnúť najväčším talentom na Slovensku v med

Projekt Team Slovakia sa sústreďuje aj na optimalizáciu a finančnú podporu prípravy mladých talentovaných športovcov, ako aj na starostlivosť o talentovanú mládež s využitím súkromných zdrojov. Veľkou ambíciou celého projektu je vytvoriť pre súkromný sektor také podmienky, aby sa čo v najväčšej miere mohol transparentne a efektívne podieľať na zabezpečení prípravy reprezentantov na vrcholné podujatia, akými sú olympijské hry, majstrovstvá sveta či kontinentálne šampionáty. V rámci tréningovo-motivačných kempov sa mladé talenty pripravujú v podmienkach a infraštruktúrach skutočného vrcholového športu pod vedením najlepších slovenských trénerov a realizačných tímov.

Tento kemp je už tretím tohtoročným organizovaným agentúrou Sport Managment Company. V júni sa uskutočnili takéto sústredenia v Banskej Bystrici pre atlétov a biatlonistov, po vodných slalomároch absolvujú podobnú akciu tenisové talenty. Kemp v Liptovskom Mikuláši je organizovaný v spolupráci so Slovenským zväzom kanoistiky na divokej vode s podporou Nadácie SPP, ktorá dlhodobo podporuje mládežnícky program v tomto pre Slovensko najúspešnejšom olympijskom športe.

Pod dohľadom olympijských víťazov

Jedenásť až pätnásťročným talentom sa počas celého tohto týždňa venujú olympijskí víťazi vo vodnom slalome Michal Martikán a Elena Kaliská, tréneri Jozef Martikán, Peter Mráz a Zdenko Kus. Okrem tréningov pripravili organizátori pre nich aj metodické prednášky na témy stravovania a pitného režimu vrcholových športovcov, regenerácie a jej významu, prevencie pred zraneniami a psychologickej predštartovej prípravy. Kemp sa ukončí v piatok 7. októbra popoludní.

Zoznam účastníkov kempu Future Team Slovakia

Miroslava Sojková (roč. nar. 1997), Július Koyš (1997), Matúš Nevařil (1997), Roland Černý (1997) /všetci ŠKP Bratislava/, Michaela Haššová (1998), Michaela Deáková (1996) /obe TU Zvolen/, Simona Maceková (1998), Peter Blasbalg (1996) /obaja ŽKV Žilina/, Soňa Stanovská (2000), Martin Stanovský (1996), Jakub Stanovský (1997), Samuel Stanovský (1998) /všetci ŠKP Dolný Kubín/, Paulina Matulaniová (1996), Katarína Ontková (1996), Silvia Brossová (1999), Jakub Grigar (1997), Marko Mirgorodský (1998), Marko Gurecka (1996), Martin Mračna (1996) /všetci KTK Liptovský Mikuláš/, Juraj Bafia (1997) /Pieniny Červený Kláštor/

zdroj: ktklm.sk foto: skk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM