Slávka Kellová Rôzne

Galko chce z vojenskej akadémie výlučne vojenskú školu

Vojenské školy vždy patrili a aj budú patriť pod rezort obrany. Vyhlásil dnes minister obrany SR Ľubomír Galko (SaS). Rezort podľa jeho slov musí mať pod kontrolou prípravu vojenských profesionálov, ktorých škola pre armádu vychováva.

Preto Galko nesúhlasí s iniciatívou za zmenu Akadémie ozbrojených síl M.R.Štefánika v Liptovskom Mikuláši, ktorej cieľom je zmeniť túto vysokú školu zo štátnej na verejnú. Bývalý minister obrany Jaroslav Baška (Smer-SD) tvrdí, že keď menoval ľudí do predstavenstiev vojenských podnikov, hovorilo sa o tom, že môžu dostať maximálne dvojmesačné odstupné. Reagoval tak pred novinármi v Bratislave na dnešné slová súčasného šéfa rezortu obrany Ľubomíra Galka (SaS), ktorý zverejnil „zlaté padáky“ vo svojom rezorte, ktoré sa vyšplhali aj na 43.000 eur.

Umožniť štúdium na Akadémii ozbrojených síl M.R. Štefánika v Liptovskom Mikuláši aj študentom, ktorí nie sú vojakmi, považuje exminister obrany Jaroslav Baška (Smer-SD) za nezmysel. Ako uviedol dnes pred novinármi v Bratislave, Slovensko má 34 vysokých škôl, medzi ktoré patrí aj uvedená akadémia orientovaná na úzky okruh ľudí, ktorých pripravuje pre armádu. A tak by to podľa neho malo aj zostať.

súvisiaci článok: http://www.mikulas24.sk/news.php?…

zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM