Tomáš Batiz Hokej

Gladiátori sa do TOP 8-mičky bili ako levy: Mikulášania sa však nedali

V zápasoch 42. kola 1. hokejovej ligy sa stretli hokejisti Liptovského Mikuláša s trnavskými Gladiátormi. V oklieštenej zostave 15 hráčov dokázali vybojovať pekné víťazstvo.

Ilustračný obrázok k článku Gladiátori sa do TOP 8-mičky bili ako levy: Mikulášania sa však nedali
Foto: Jaroslav Dodok

V úvode zápasu to nevyzeralo pre domácich najlepšie, v podstate si nevypracovali žiadnu väčšiu šancu. V 4. minúte sa však dostal Patrik Kubáň do samostatného nájazdu. Na jeho pokus ešte brankár hostí zareagoval, ale následná dorážka z hokejky Františka Poliačeka skončila za chrbtom Hálu (1:0).

O minútu na to sa však hostia dotiahli na Liptákov, keď sa hneď po buly dostali do pásma súpera, k puku sa dostal Marek Hronec, ktorý sa pred brankárom Palkom nemýlil a dosiahol tak vyrovnanie na 1:1.

V 14. minúte mali domáci 100% šancu na zdvihnutie skóre. Do obrovskej šance sa dostal Lukáš Paukovček, ktorý sa priam rútil na Hálu, po jeho blafáku však puk skončil pod betónom brankára.

Po ďalšej neúspešnej veľkej šanci prišla konečne 17. minúta a s ňou sa domáci hráči konečne dostali do dvojgólového vedenia. Perfektný hokejový moment, resp. hokejový blafák predviedol opäť Lukáš Paukovček, ktorý si vychutnal v nájazde brankára. Asistenciu si pripisuje obranca Michal Galko (2:1).

Úvod prostrednej časti hry bol akoby zakliaty. Mikulášania bombardovali gólmana hostí a nie a nie vsietiť jednu z množstva striel. Až prišla 36. minúta, v ktorej sa po buly dostal do úspešného zakončenia Peter Bartík (3:1).

Napriek úvodným neúspechom nevzdávali Trnavčania boj o postup do najlepšej osmičky 1. ligy a tretiu časť hry otvorili gólovo práve Gladiátori, čím sa zápas opäť zdramatizoval. K puku sa dostal pred brankárom Palkom Dalimír Jančovič, kde mu dokonale pretlačil puk pomedzi betóny (3:2).

V 52. minúte si domáci opäť poistili výsledok v ich prospech. Najlepšiu prácu na tomto góle vykonal Patrik Kubáň, ktorý s pukom na hokejke obehol bránu, zakončil do betónu Hálu, následne už iba pred brankárom dorážal Jozef Fabo (4:2).

Hostia sa však nevzdávali a už o ďalšie tri minúty sa dotiahli na Liptákov, čím sa hustota atmosféry na liptovskomiku­lášskom štadióne dala krájať. Trnava opäť znížila na rozdiel jedného gólu po tom, čo využila presilovku, puk sa dostal pred bránu rovno na hokejku Michala Dudáša (4:3).

Posledných 45. sekúnd na ľadovej ploche bolo viac ako dramatických, ale našťastie si domáci dokázali udržať výsledný stav.

MHK 32 Liptovský Mikuláš – HK Gladiators Trnava 4:3 (2:1, 1:0, 1:2)

280 divákov.

Úvodné zostavy:

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Palko (Bruncko) – Fabo, Kubáň, Kledrowetz, Matejka, Klepáč, Poliaček, Jonák, Sajko, Piatka, Kubovčík, Bartík, Galko, Bača, Holiga, Paukovček.

HK Gladiators Trnava: Hála (Jančovič) – Hano, Šišmič, Dudáš, Hronec, Hluch, Faktor, Grman, Uhlík, Demo, Reho, Poláček, Baran, Bohunický, Schmidt, Jančovič, Daráš, Záhumenský, Rosa, Lisoň, Machač.

Góly a asistencie: 5. Poliaček , 17. Paukovček (Galko), 37. Bartík (Paukovček), 53. Fabo (Kubáň) – 6. Hronec (Rosa), 48. Jančivič (Grman, Dudáš), 56. Dudáš (Jančovič, Schmidt)

Vzájomné zápasy:


  • 10. kolo 11.10.2011 Trnava – Lipt. Mikuláš 2:3
  • 23. kolo 22.11.2011 Lipt. Mikuláš – Trnava 2:4
  • 9. kolo 12.10.2012 Trnava – Lipt. Mikuláš 4:3
  • 20. kolo 18.11.2012 Lipt. Mikuláš – Trnava 2:1
  • 31.kolo 18.12.2012 Trnava – Lipt. Mikuláš 3:2
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM