Tomáš Batiz Futbal

Guľa sa už venuje reprezentantom: Na zraze SR20 aj hráč z mikulášskeho Tatranu

Futbalový tréner Adrián Guľa sa musel veľmi rýchlo preorientovať z klubových na reprezentačné povinnosti. V nedeľu absolvoval posledné vystúpenie na lavičke MŠK Žilina a v pondelok sa už venoval slovenskému tímu do 20 rokov, ktorý vedie ako kouč reprezentačnej dvadsaťjednotky.

Ilustračný obrázok k článku Guľa sa už venuje reprezentantom: Na zraze SR20 aj hráč z mikulášskeho Tatranu
Zdroj: TASR

V nominácii Adriána Guľu figuruje aj Filip Halgoš, hráč MFK Tatran Liptovský Mikuláš. Medzi nominovanými je aj Rastislav Kružliak, ktorý začal s futbalom práve v Liptovskom Mikuláši. Aktuálne pôsobí v drese MFK Ružomberok U19.

Boj o reprezentačnú miestenku

Súčasný kvalifikačný cyklus dvadsaťjednotiek je v plnom prúde, hráči z momentálnej Guľovej nominácie sa budú uchádzať najmä o miesto v nasledujúcom mužstve tejto vekovej kategórie: „Verím, že na nás čaká úspešný vstup a budeme cítiť energiu, dostatočné sebavedomie aj kvalitnú hernú zložku. Snáď dovezieme víťazstvo, aj keď je to prípravný zápas, niekedy je podstatný tiež prvý dojem. Sú tu chlapci, ktorí majú šancu byť súčasťou nového tímu do 21 rokov. Je to príležitosť pre ročníky 1998, 1999 i mladšie, lebo dnes to nie je iba o veku. Aj mladší hráč s kvalitou to môže odohrať. Motivácia spočíva v dvadsaťjednotke, majstrovstvách Európy a neskôr v áčku, ktoré by malo byť prioritou. Takisto legionári, ktorí už mali voľno, chceli prísť. Je na nás, aby sme ich správne namotivovali.“

Nominácia tímu SR 20 na prípravný zápas v Moldavsku:

  • brankári: Samuel Petráš (MŠK Žilina), Martin Vantruba (FC Spartak Trnava), Dávid Šípoš (FC Nitra)
  • obrancovia: Kristián Vallo, Branislav Šušolík, Adam Kopas, Branislav Sluka (všetci MŠK Žilina), Matej Oravec (FC Spartak Trnava), Martin Bednár (MFK Zemplín Michalovce), Samuel Kozlovský (ŠK Slovan Bratislava), Denis Petro (Lazio Rím)
  • stredopoliari: Dominik Guláš (FC Nitra), Jakub Sedláček, Viktor Jedinák (obaja FK Železiarne Podbrezová), Milan Kvocera (AS Trenčín), Michal Kraľovič (1. FC Tatran Prešov), Filip Halgoš (MFK Tatran Liptovský Mikuláš), Martin Adamec (Jagiellonia Bialystok), Péter Varga (FC Gyirmót), Michal Tomič (Sampdoria Janov), Filip Blažek (Bröndby Kodaň)
  • útočníci: Róbert Boženík (MŠK Žilina), Rastislav Kružliak (MFK Ružomberok)
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM