Slávka Kellová Rôzne

Hala za 6,2 milióna: V Mikuláši vzniknú nové pracovné miesta

Liptovskomikulášsky výrobca obojstranných lepiacich pások Gergonne Slovensko plánuje rozšíriť svoje aktivity v Liptovskom Mikuláši vybudovaním výrobno-skladovej haly za 6,2 milióna eur. Vyplýva to zo zámeru, ktorý spoločnosť predložila na posúdenie v

„Realizáciou navrhovanej činnosti by tak materská spoločnosť Gergonne Industrie vytvorila v Liptovskom Mikuláši priestor pre rozvoj ďalších 100 pracovných miest (30 v adminis­tratíve a 70 vo výrobe) v horizonte troch rokov. Predbežne sa počíta s výrobnou prevádzkou na 3 zmeny,“ uvádza sa ďalej v zámere.

Účelom navrhovaného zámeru je rozšírenie výroby v prevádzke Gergonne Slovensko ako reakcia na narastajúci dopyt po výsledných produktoch. Dispozične je objekt členený na výrobnú, skladovaciu a administratívnu časť. Začiatok výstavby investície sa odhaduje na august 2012 a ukončenie na august 2013.

Gergonne Slovensko Liptovský Mikuláš vznikla v novembri 2005 so sídlom v Bratislave. Predmetom jej činnosti je najmä výroba a spracovanie lepiacich pások a matricovo vysekávaných komponentov z gumy a plastových pien. Eviduje základné imanie v hodnote 733.279 eur. Jediným spoločníkom liptovskej firmy je francúzska spoločnosť Gergonne Industrie. Gergonne Slovensko, s.r.o., vyrába komponenty predovšetkým pre automobilový priemysel.

mikuláš24/tasr foto: gpi.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM