Aktualizované Alexandra Kolínská Krimi

Hasiči potrebujú ďalšie posily: Skryté ohniská pri hoteli im dávajú poriadne zabrať!

Požiar hotela JUNIOR sa hasičom zatiaľ nedarí uhasiť. Skryté ohniská stále pribúdajú a sily a prostriedky im podľa hovorkyne na ne nestačia.

Ilustračný obrázok k článku Hasiči potrebujú ďalšie posily: Skryté ohniská pri hoteli im dávajú poriadne zabrať!
Zdroj: TASR

Požiar hotela Junior Jasná vypukol krátko pred 4. hodinou nadránom. Evakuovali dohromady 135 ľudí vrátane personálu a niekoľkých detí. Hasiči ani záchranári však už nedokázali pomôcť 64-ročnému mužovi z okresu Žilina, ktorý sa udusil a na mieste zahynul.

„Vyžiadané boli ďalšie sily a prostriedky, pričom momentálne požiar likviduje vyše 60 hasičov s viac ako 20 ks hasičskej techniky. Hasenie požiaru sťažujú skryté ohniská, ktoré musia hasiči vyhľadávať a postupne hasiť a vysoká teplota sálajúca z konštrukcií,“ informuje nás hkrajská hovorkyňa hasičov Miroslava Ondrichová.

„Zásah je náročný, keďže vodu musíme dovážať z 300 metrov vzdialenej nádrže, ide o veľký objekt, využívame aj výškovú techniku, samozrejme, s použitím dýchacích prístrojov. Vykonávame momentálne lokalizáciu požiaru,“ priblížil riaditeľ KR HaZZ v Žiline Jaroslav Kapusniak.

Požiar sa podľa neho rozšíril z kuchyne a prešiel do prvého a druhého nadzemného podlažia, odkiaľ sa rozšíril aj na strešnú konštrukciu. Pri prehľadávaní priestorov hasiči objavili v jednej z izieb nehybné telo muža, ktorého pravdepodobne usmrtil dym. Išlo o 64-ročného muža z okresu Žilina. „Muž nejavil známky života, naši príslušníci sa pokúsili o jeho resuscitáciu do príchodu rýchlej lekárskej pomoci, avšak bezúspešne,“ dodal Kapusniak s tým, že príčinu jeho vzniku bude skúmať expertízna skupina.

Čítajte tiež:

Zdroj: Dnes24 / TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM